Petar Strugar – biografija

0

Petar Strugar, filmski glumac, postao je poznat zahvaljujući filmu ,,Montevideo”, ali i ostvarenjima ,,Mali Budo”, ,,Jesen samuraja”, ,,Nemoj da zvocaš”, itd.

Danas je jedan od popularnijih glumaca mlađe generacije, a s obzirom da je već ostavio trag u domaćoj kinematografiji, od njega se očekuje još velikih uloga u popularnim filmovima i serijama.

Koje je godište? Petar privatno.

Rođen je na Cetinju, u Crnoj Gori ( tadašnja SFRJ ), 23. maja 1988. godine. Potiče iz stare crnogorske porodice Strugar. Njegovi preci su poreklom iz Rijeke Crnojevića. Petrova majka je Kragujevčanka.

Kao dečak bavio se odbojkom, a ovaj sport mu je i dan danas interesantan, mada je odustao od profesionalne karijere zbog svoje visine. Voli i vodene sportove: plivanje, ronjenje i jedrenje… Trenirao je i fudbal, što se pokazalo veoma korisnim, s obzirom da će Petra proslaviti uloga fudbalera Moše Marjanovića.

Po jednoj priči za glumu se odlučio zbog devojke koja mu se u to vreme dopadala. Njihova ljubavna priča nije imala srećan kraj, ali se ispostavilo da Petar itekako ima talenta za glumu.

Petar Strugar: uloge, godište, filmovi, ljubavni status ….

Foto: ilustrovana politika

Upisao je ,,Akademiju dramskih umjetnosti” na rodnom Cetinju, u klasi Branimira Popovića. Nešto kasnije će se prebaciti na ,,FDU” u Beograd na studije glume, jer je već na fakultetu dobio svoje prve uloge, pa će zbog posla morati da se preseli u srpsku prestonicu.

Petar Strugar ne voli da priča o privatnom životu, neko vreme čak nije ni davao intervjue, a danas mu nedostaje privatnost, koju je imao pre nego što je postao popularan. Kako je jednom izjavio, boli ga to što novinare prventveno interesuje njegov privatni život, a ne neke bitnije stvari poput humanitarnog rada, kojim se takođe bavi.

Danas važi za jednog od poželjnijih glumaca, ali uprkos ovoj nezvaničnoj tituli, sebe ne smatra zavodnikom. U rubrici časopisa ,,Puls” gde čitaoci postavljaju pitanja poznatim ličnostima, jedan momak je zamolio Petra da mu da savet kako da osvoji devojku, na šta je Strugar odgovorio: ,,Nisam ti ja, druže, za te stvari, ali mislim da uvek treba biti iskren, i moraš da znaš da primiš korpu, ne treba da se plašiš toga, samo hrabro. I poštuj devojke.”

Prve uloge

Već tokom studija Petar je dobio svoju prvu ulogu, i to u čuvenom domaćem ostvarenju ,,Montevideo, Bog te video”. Petar je tumačio glavnu ulogu, odnosno lik Blagoja Moše Marjanovića.

Najava za film ,,Mali Budo” u kojem Petar Strugar ima glavnu uloogu

Foto: Enjou Magazin

Film je doživeo veliki uspeh, a Petar je tada bio u ranim dvadesetim. Njegove kolege iz filma su takođe bili mladi momci, što je privuklo pažnju ženske publike. Glumci postaju veoma popularni, a broj obožavateljski je svakodnevno rastao. S obzirom da je Petar kulturan i pristojan dečko, svojim obožavateljima se obraćao sa velikim poštovanjem, zbog čega je postao jedna od omiljenih poznatih ličnosti.

Snimljena su još dva nastavka ovog filma, u kojima se takođe pojavljuje Moša: ,,Na putu za Montevideo” i ,,Montevideo, vidimo se”.

Uloga Moše Marjanovića i novostečena popularnost, doneli su Petru nove uloge i mogućnosti.

Dobio je sporednu ulogu u poznatoj seriji ,,Budva na pjenu od mora”, gde takođe tumači fudbalera, kao i jednu manju ulogu u seriji ,,Žene sa Dedinja”.

Neko vreme publika ga je znala samo kao Mošu, a onda su usledile još dve glavne uloge, ovoga pupta u filmovima ,,Mali Budo” i ,,Jesen samuraja”. Tako je Petar izašao iz Mošine kože i dokazao publici i kritici da neće biti jedan od onih glumaca koje je proslavila samo jedna uloga. Dok se u ,,Malom Budi” pokazao kao dobar komičar, uloga u ostvarenju ,,Jesen samuraja” bila je zahtevnija jer je Petar ponovo igrao sportistu, pa je ovoga puta morao da savlada i borilačke veštine.

Dobio je ulogu u filmu ,,Stado”. U pitanju je autorsko delo glumca Nikole Koja, što je za Petra bilo pravo zadovoljstvo, s obzirom da mu je film ,,Mi nismo anđeli” jedan od omiljenih.

Oprobao se i kao voditelj. Uz Mariju Kilibardu vodio je poznati šou program ,,Tvoje lice zvuči poznato”.

Sa Ninom Janković glumi u filmu ,,Montevideo, Bog te video”

Foto: we hart it

Da li je oženjen i ima li dece?

Poznati glumac iza sebe ima jedan brak. Nakon dve godine veze, 2013. u Zemunu, oženio se svojom koleginicom Ivanom Nikolić. Venčanje je bilo veoma skromno, ceremoniji su prisustvovali samo porodica i najbliži prijatelji.

Ivana je imala nekoliko manjih uloga u domaćim ostvarenjima, pretežno glumi u ,,Beogradskom dramskom pozorištu”.

Javnost nije puno znala o njihovoj vezi, jer, kao što smo već pomenuli, Petar ne voli da priča o svom privatnom životu, naročito kada je ljubav u pitanju.

Godinu dana kasnije par je dobio sina Zariju.

Petar i Ivana su se razveli 2015. godine. Kao i tokom svoje veze, nisu želeli da javnost sazna više o njihovom odnosu. Jedini komentar koji su imali bio je da su ostali u korektnim odnosima.

Bio je oženjen glumicom Ivanom Nikolić

Foto: Story

Iako se par zvanično razveo u martu 2015. godine, priče o raskidu nastale su još krajem 2014. godine, kada se Petar pojavio bez burme na promociji novih pesama pevačice Sare Jo, što je podgrejalo glasine o njegovom i Ivaninom raskidu.

Dešavalo se da ga nakon razvoda uslikaju sa drugim devojkama, ali Petar nije zvanično objavio da ima novu vezu.

Uloge

Petar Strugar se pojavljuje u sledećim filmovima i serijama:

  • Montevideo Bog te video, Na putu za Montevideo, Montevideo vidimo se – kao Blagoje Moša Marjanović
  • Budva na pjenu od mora – kao Mirović
  • Žene sa Dedinja – kao ginekolog
  • Mali Budo – kao Budo
  • Jesen samuraja – kao Vladica
  • Stado – kao Sava
  • Nemoj da zvocaš – kao Mile

Intervjui

Volim ulogu sportiste jer je sport moj način života.

( ,,Puls” )

Više od godinu i po dana pripremao sam se za ulogu. Izučavao sam najviše karate jer je moj lik karatista, zatim boks, džiu džicu, uz redovne treninge fitnesa i teretane, sve ono što je potrebno da se izdrže naporna snimanja. Ali da, uopšte nisam koristio dublere u filmu.

( ,,Oradio”, Petar o svojoj ulozi u filmu ,,Jesen samuraja” )

Pravo da ti kažem, meni popularnost, jeste da imponuje i sve to, ali mi je pre merilo koliko smo dobro odradili posao.

( ,,Wannabe magazin” )

Mislim da se saradnja između zemalja bivše Jugoslavije treba dešavati češće, jer smo isto govorno područje i ista kulturološka sredina. Trebamo se ujediniti u tom smislu. Ostale stvari me ne interesiraju, ali znam da bi kulturološki trebalo da sarađujemo više. Imamo dosta toga da pokažemo svijetu. Sit sam predstavljanja ružne slike o nama.

( ,,Avaz” )

Sa Katarinom Žutić u filmu ,,Jesen samuraja”

Foto: Kurur

Share.

Comments are closed.