Radovan Vujović, biografija talentovanog glumca

0

Radovan Vujović je srpski glumac, zvezda serije ,,Vojna akademija” i član ,,Jugoslovenskog dramskog pozorišta”.

Vujović je rođen u Užicu 8. septembra 1984. godine. Odrastao je uz roditelje i starijeg brata Predraga.

Studirao je glumu na ,,Fakultetu dramskih umetnosti” u klasi profesorke Biljane Mašić. Glumu je upisao već sa sedamnaest godina i tako postao jedan od glumaca koji su napustili srednju školu, kako bi otišli na ,,FDU”. Zbog studija se seli u Beograd.

I njegova porodica je danas u Beogradu, Radovan povremeno odlazi u Užice kako bi posetio baku, ali zbog obaveza to ne čini u onoj meri u kojoj bi želeo.

Nakon studija, Radovan kreće sa svojim filmskim i pozorišnim anganžmanima. U početku je bio član pozorišta ,,Boško Buha”, da bi kasnije prešao u ,,Jugoslvensko dramsko pozorište”. Time je na neki način ostvario svoj san, jer mu je želja tokom studiranja bila da bude član pozorišta sa dugom tradicijom.

Do sada je glumio u nekoliko predstava, od kojih ćemo izdvojiti: Šuma, Rasprava, Sanjari, Rođeni u YU, Kako vam drago, Uobraženi bolesnik, Sumnjivo lice, Otelo, Izopačeni, Metamorfoze, Zmajeubice …

Prema pozorištu gaji posebnu ljubav, izjavljivao je u par navrata da nikada nije jurio uloge, a da se uprkos tome uvek nađe posao za njega.

Od svih Vujovićevih rola u pozorištu, verovatno je najinteresantnija uloga homoseksualca u predstavi ,,Izopačeni”. O ovoj ulozi Radovan je rekao sledeće za list ,,Kurir”: ,,Uloga geja je zanimljiv lik koji dosad nisam radio i predstavlja veliki izazov. Tematika je i danas aktuelna i volim da učestvujem u predstavama koje mogu da promene stvari nabolje”.

Osim ,,JDP-a” i pozorišta ,,Boško Buha”, Radovan je glumio u još nekoliko ustanova kulture i pozorišta širom Srbije: Šabačkom pozorištu, Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Bitefu, Pozorištu na Terazijama…

Biografija Radovana Vujovića

Foto JDP

Iako je reč o glumcu mlađe generacije, Radovan Vujović se može pohvaliti sa dve godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, 2009. godine nagrađen je za najboljeg mladog glumca …

Prvu zapaženiju ulogu Radovan dobija u filmu ,,Šejtanov ratnik”, koji je bio jedan od prvih tinejdž – horor filmova sa ovih prostora. Iako sam film deluje pomalo naivno, bio je izuzetno popularan, kako zbog velikog broja mladih glumaca koji su se pojavili kao glavni protagonisti, tako i zbog interesantne tematike u kojoj se prepliću srpska istorija i misterija.

Učestvovao je i na snimanju ,,Jutjub” projekta ,,Komunalci”, koji je osmislio zajedno sa nekoliko svojih prijatelja. Uz njega, u ,,Komunalcima” glume i Viktor Savić, Ivan Zekić, Jakov Jevtović …

Bavio se sinhronizacijom crtanih filmova, odnosno pozajmljivao je glas animiranim junacima.

U ,,Vojnoj akademiji” partnerka mu je Tijana Pečenčić

Druga veća uloga, što se tiče filma i televizije, dolazi 2012. godine u televizijskoj seriji ,,Vojna akademija”.

Priča o grupi mladih koji žele da postanu vojni piloti, osvojila je srce nacije. Radovan, kao jedan od vodećih likova, ponovo se našao u žiži interesovanja. Glumi Risa, dobrog momka, čvrstog karaktera, koji je veliki borac za pravdu.

Radovan je zvezda serije ,,Vojna akademije”.

Foto: novosti

Serija je postala popularna i zbog velikog broja parova. Radovanu je ovoga puta partnerka Milica Zimonjić, zvana Zimče, koju glumi Tijana Pečenčić, a Ris i Zimče poslali su jedan od omiljenih televizijskih parova.

Uloga Risa mu je donela popularnost i veliki broj obožavateljki. ,,Wannabe magazin” ga je svrstao među deset najseksipilnijih mladih gumaca u zemlji i regionu.

Ima li devojku?

Radovan Vujović je imao dugu vezu sa Anjom Alač, koja je takođe glumica, a javnost je zna i kao ćerku glumice Vesne Čipčić. Bili su zajedno pet godina.

Anja je studirala u klasi Dragana Petrovića Peleta, a poznato je da je njena klasa jedna od najuspešnijih koje su izalše sa ,,FDU”. Sa njom su studirali, između ostalog Tamara Dragičević, Ivan Mihailović i Jelisaveta Orašanin, koji sa Radovanom glume u ,,Vojnoj akademiji”, ali i drugi poznati glumci, poput Miloša Bikovića i Nine Janković.

Par se upoznao u pozorištu. Neko vreme su živeli zajedno, ali je ljubav okončana 2015. godine. Kako su detalje svoje veze čuvali za sebe, slično je bilo i sa raskidom. Ni Anja ni Radovan nisu previše komentarisali svoj raskid.

Nakon razlaza nije želeo da govori o svo ljubavnom životu, mada su ga paparaci uslikali u prisnom zagrljaju sa nepoznatom devojkom, nedugo pošto se rastao od Anje.

Dugo je bio u vezi sa Anjom Alač, koja je takođe glumica.

Foto twiter

Uloge u serijama i filmovima

Radovan Vujović pojavluje se u sledećim ostvarenjima:

Jedan dan u belom – kao Saša
Šejtanov ratnik – kao Cane
Pogled u nebo – kao Edvard
Vojna akademija 1, 2 i 3 – kao Ris
Mio i Drag – kao Advokat
Bićemo prvaci sveta – kao Srđan Kalember
ZG80 – kao Aca
Komunalci – kao Gaga
Urgentni centar – kao Miki

Intervjui

Televizija je medij koji ne može da se uporedi ni s pozorištem, ni s filmom. Serija „Vojna akademija“ neka je vrsta moje prekretnice.

( ,,Kurir” )

Nakon što vas vidi na malim ekranima publika počne drugačije da vas doživljava u pozorištu nego kada pred „daskama koje život znače“ ne znaju da li ste nešto radili na televiziji. Zanimljivo je kako se televizija i pozorište dopunjuju.


Foto: story

( ,,Lepa i srećna” )

Gluma pred kamerom i pred šest stotina ljudi u pozorišnoj sali dve su potpuno različite stvari. To su dva različita načina glume, dve discipline i ja obe obožavam. Pitanje šta od toga više volim slično je kao kad ste mali, a neko vas pita da li više volite mamu ili tatu. Dakle, i pozorište, i film, i televizija.

( ,,Hello” )

U gimnaziji sam već polako gubio svoj pravac, dosađivao se i nisam znao šta ću sa sobom. Ko zna šta bi bilo da nisam našao novo usmerenje… Možda sam sazrevao malo brže jer Akademija i poslovne obaveze zahtevaju određenu vrstu odgovornosti.

( ,,Story” )

Share.

Comments are closed.