Sloboda Mićalović, glumica i dama za primer

0

Sloboda Mićalović, udata Ćetković, jedna je od najpopularnijih glumica mlađe generacije. Nadimak joj je Boba.

Biografija, datum rođenja, porodica, školovanje…

Rođena je u Leskovcu 21. avgusta 1981. godine. Njen otac Dragan je glumac u ,,Narodnom pozorištu” u Leskovcu. Majka radi kao frizerka. Sloboda ima i dve godine stariju sestru Mirjanu, kao i devet godina mlađu sestru Draganu, koja je takođe glumica.

Interesantna je priča o tome kako je Sloboda dobila ime. Neposredno pre njenog rođenja, Bobin otac Dragan je igrao pozorišni komad o životu narodnog heroja Iva Lole Ribara. Oduševljen pismom koje je ovaj heroj uputio svojoj verenici Slobodi, Dragan Mićalović odlučio je da njegova ćerka nosi ime Ivove verenice. Pošto je ime veoma neobično, Slobodi se u početku nije dopadalo. Deca su je često zadirkivala, a ona je insistirala da je zovu Boba. Jednom prilikom Dragan je nagovorio Bobu da pročita pismo koje je Ivo Lola Ribar uputio svojoj verenici, i od tog trenutka je Sloboda zavolela svoje ime.

Kao dete bila je veliki obožavalac Branka Kockice i njegovog programa za decu. Imala je priliku da ga upozna kada je Branko dolazio u Leskovac. Porodični prijatelj, koji je bio zaposlen na lokalnom radiju, je omogućio, tada sedmogodišnjoj Slobodi da ga intervjuiše. Razgovor je protekao u najboljem redu i Branko Kockica je pohvalio Bobu, rekavši joj da je odličan voditelj.

Osim što je volela da provodi vreme u pozorištu, Sloboda je bila nadarena i za muziku. Završila je nižu i srednju muzičku školu, ali glavni cilj što se tiče zanimanja bila joj je gluma.

Po završetku bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, Sloboda se uputila u Beograd na prijemni ispit za ,,Fakultet dramskih umetnosti”. Roditelji se nikako nisu slagali sa ovom odlukom, ali bez obzira na sve, otac Dragan krenuo je sa svojom ćerkom na FDU. Sloboda je primljena iz prve na glumu, u klasu profesora Predraga Bajčetića, tako da se dvanaestočasovno putovanje vozom iz Leskovca u Beograd isplatilo.

Početak je bio veoma težak, jer se Boba našla sama u velikom gradu. Porodica joj je nedostajala, pa je u jednom trenutku šta više, želela da napusti glumu i vrati se u Leskovac. Profesor Bajčetić je umnogome uticao na njenu odluku i Sloboda će par godina kasnije uspešno završiti ,,Fakultet dramskih umetnosti”.
Na trećoj godini studija, reditelj Zdravko Šotra poziva Slobodu na kasting za svoj novi film ,,Zona Zamfirova”. Sloboda se sa svojom drugaricom sa klase, Katarinom Radivojević prijavljuje za ulogu Zone. Ulogu će ipak dobiti Katarina, dok je Sloboda u ovom ostvarenju tumačila sporednu rolu. U pitanju je Zonina sluškinja Vaska, zahvaljujući kojoj Boba postaje poznata. Uspesi su se ređali, Sloboda je kasnije zaigrala u popularnoj seriji ,,Mješoviti brak”, da bi prvu glavnu ulogu dobila tek nekoliko godina kasnije u adaptaciji romana ,,Ranjeni orao” gde igra glavnu junakinju Anđelku. Ovo neće biti jedina adaptacija romana Mir Jam gde će se pojaviti Sloboda.

Svojom lepotom, talentom i harizmom Boba polako osvaja pozorišnu i televizijsku scenu. Sa Ivanom Bosiljčićem je dva puta dobila nagradu za glumački par godine, jednom za ulogu Anđelke i Nenada u ,,Ranjenom orlu” i jednom za ulogu Milene i Miroslava u seriji ,,Nepobedivo srce”.

Sve o Slobodi Mićalović: datum rođenja, za koga je udata, u kojim filmovima je glumela ...

Sve o Slobodi Mićalović: datum rođenja, za koga je udata, u kojim filmovima je glumila …

Foto: astroshop

Brak sa Vojinom Ćetkovićem, glasine o razvodu, ćerke…

Na snimanju filma ,,Zona Zamfirova” Sloboda Mićalović upoznaje svog budućeg supruga Vojina Ćetkovića. Par se venčao 2008. godine, crkveno venčanje održano je u hramu Svetog Vasilija Ostroškog. Sklapanju braka je kumovao glumac Nikola Đuričko.

2010. godine Sloboda i Vojin su dobili ćerke bliznakinje. Zovu se Vera i Mila. Vojin i Sloboda su danas jedan od omiljenih parova u Srbiji, ali svoju intimu drže daleko od očiju javnosti.

Kroz žutu štampu su se jedno vreme provlačile glasine o eventualnom razvodu bračnog para Mićalović – Ćetković, ali uprkos svemu Boba i Vojin su i dalje u skladnom braku.

Zanimljivo je da je Slobodin rođendan 21, a Vojinov 22. avgusta. Blizak prijatelj ovog para je Vuk Kostić. Mila i Vera su krštene u hramu Svetog Vasilija Ostroškog, gde su se Sloboda i Vojin venčali.

Uloge, filmovi serije…

Sloboda Mićalović Ćetković je glumila u sledećim ostvarenjima:

  • Zona Zamfirova ( kao Vaske )
  • Pljačka Trećeg rajha ( kao Sara )
  • Mješoviti brak ( kao Jelena )
  • Ranjeni orao ( kao Anđelka )
  • Ne daj se Nina ( kao Vanesa )
  • Kraljevina Srbija ( kao kraljica Natalija Obrenović )
  • Nepobedivo srce ( kao Milena )
  • Jagodići ( kao Aida ) – u narednom serijalu ,,Jagodići: oproštajni valcer” umesto Slobode ulogu Aide dobila je Tamara Krcunović

Što se tiče narednih projekata u kojima ćemo gledati Slobodu, očekuju nas serije ,,Čizmaši” i još jedna adaptacija romana Mir Jam ,,U slovenačkim gorama”. Ostvario joj se i san da radi sa Emirom Kusturicom, pa očekujemo uskoro premijeru filma ,,Na mlečnom putu”, gde Sloboda Mićalović glumi rame uz rame sa Monikom Beluči.

U braku je sa glumcem Vojinom Ćetkovićem. Imaju dve ćerke, bliznakinje - Milu i Veru

U braku je sa glumcem Vojinom Ćetkovićem. Imaju dve ćerke, bliznakinje – Milu i Veru

Intervjui

Dok smo snimali Zonu Zamfirovu, Vojin je bio jako distanciran prema svima. Čak tad nismo imali nikakav vid komunikacije i zato mi je smešno što su još tad krenule priče da smo nas dvoje zajedno. Ja sam bila mala kada je on stekao popularnost u Porodičnom blagu pa sam ga i ja kao i svaka klinka primetila. Vojin je jako duhovit i veliki je komičar, ali je pre svega porodičan čovek pa tek onda glumac.
Puls

Nisam znala, naravno, pogotovo nisam imala predstavu šta znači imati blizance, ni koliko je to naporno. Saznanje da čekamo dve bebe za nas je bio šok, ali pozitivan. Veoma smo se obradovali i brzo to prihvatili kao normalno. Međutim, velika je razlika imati jedno dete i blizance, jer je to dupla pažnja, duple obaveze, nema odmora ni sekund. Rečju, haos, ali divan.
Aksa

Volela bih da im usadim osnovne ljudske vrednosti, da ih naučim da budu vredne, kulturne i lepo vaspitane. Sve ostalo je na njima. Deci treba objašnjavati i mnogo razgovarati sa njima. Veliki sam protivnik batina, ali neki pljuskavac po pampersu ponekad nije loš.
Story

Share.

Comments are closed.