Sofija Juričan, Vanja iz serije ,,Istine i laži”

0

Sofija Juričan, rođena je 2. jula 1981. u Pančevu.

Od malena je recitovala, glumila, čak i radila kao voditeljka. Igrala je moderan balet, folklor…

Spletom nesrećnih okolnosti, u kratkom periodu izgubila je oca i veći deo svoje porodice. To je jako loše uticalo na nju, pa je njena majka neko vreme razmišljala da se sa Sofijom preseli u Italiju.

Sofija nije verovala da će proći na glumu iz prve, pa je najpre upisala istoriju. Međutim, Sofija ipak postaje student glume, i odlučuje se da studira ,,FDU”.

2004. godine završava ,,Fakultet dramskih umetnosti”, u klasi profesorke Gordane Marić i to kao student generacije. Tada počinje njena karijera.

Publika je dobila priliku da je upozna kada je zaigrala u seriji ,,Mješoviti brak”. Zanimljivo je da je Sofija trebala da igra samo jednu, epizodnu ulogu u ovoj seriji, ali je ostala naredne dve godine.

Sofija Juričan, glumica. Foto: Gloria

2018. godine Sofija je zamenila koleginicu Borku Tomović u seriji ,,Istine i laži”. Kada je krenulo snimanje druge sezone ove popularne serije, Borka je morala da ode na trudničko bolovanje, pa je uloga Vanje Brkić pripala Sofiji.

Sofija uglavnom igra u pozorišnim predstavama, najviše u ,,Ateljeu 212″, gde radi još od studentskih dana.

Sarađivala je sa Zoranom Kesićem u njegovoj emisiji ,,24 minurta”, ali i na dečijim predstavama. Osim što glumi u dečijim predstavama, Sofija je pozajmila svoj glas mnogim crtanim likovima.

Porodica i suprug

Udata je za glumca Radomira Nikolića, sa kojim danas živi u Beogradu. Ovaj glumački par se godinama pre veze družio, a Sofija je u intervjuu za magazin ,,Hello” rekla da u to vreme nije ni slutila da će se jednog dana udati za njega.

Imaju i psa sa kojim se čak i pojavljuje u nekim predstavama.

Među njihovim najbližim prijateljima su glumice Gorica Popović i Borka Tomović. Redovno vežba, vodi računa i o ishrani, pa se može pohvaliti vitkom linijom. Ne krije da posećuje psihologa, još od svoje dvadeset druge godine i uvek ohrabruje druge da učine isto, ukoliko imaju potrebnu. Sofijina majka je inače psihoterapeut.

Sofija sa svojim suprugom. Foto Blic

Uloge u serijama, filmovima i predstavama…

Sofiju Juričan možete gledati u sledećim ostvarenjima:

  • Dobro poznata stvar – kao Violeta
  • Mješoviti brak – kao Svetlana
  • U ordinaciji – kao medicinska sestra
  • Peline đakonije – kao Pelina komšinica, mlada domaćica
  • Smrtonosna motoristika – kao Pavica
  • Zvezdara – kao Coka
  • Lud zbunjen normalan – kao Janja
  • Istine i laži – kao Vanja

Igrala je u predstavama: Sveti Georgije ubiva aždahu, Kosa, Dokle, Lepotica i zver, Na slovo na slovo, Pinokio, Seks za početnike, Rodoljupci, Čudo u Šarganu, Smrtonosna motoristika, Ranjeni orao, Don Žuan u Sohou, i tako dalje.

Zamenila je Borku Tomović u drugoj sezoni serije ,,Istine i laži”. Foto vebidoo.com

Intervjui

Ne volim preterano šoping niti me on umiruje. Obično je sastavni deo putovanja na koja često idemo, i gde se mogu naći karakteristične i neobične stvari koje će ujedno biti i lepe uspomene. Moj stil odevanja varira u zavisnosti od situacija i raspoloženja, ali fetiš mi je svakako neobičan nakit.

Lepa i srećna

Očekivanja, naročito kada se neki lik voli i kada je već postavljen i prihvaćen od publike, mnogo su veća. Puno je lakše kada ste od početku u projektu. Ipak, pošto su “Istine i laži” franšiza, onda se svi likovi moraju pridržavati određenog zadatka. Postoje neke karakterne osobine koje su zadate i koje svako od glumaca mora da poštuje. Na koji način će odigrati glumac to je stvar senzibiliteta i dodavanja nijansi.

( Sofija o ulozi Vanje u seriji ,,Istine i laži” ) Story

Upoznali smo se dok smo radili na predstavi “Brod plovi za Beograd”. To je svojevrsni spektakl, koji se odigrava na sceni „Ateljea 212“ tri večeri zaredom uoči Nove godine, i na njemu se uvek nađe više i od nekoliko desetina izvođača, kolega koji te večeri izvode neke od svojih omiljenih numera, ali i specijalnih gostiju koji dolaze iz različitih sfera umetnosti. U toj zaista specifičnoj atmosferi upoznali smo se pri kraju 2007. i niko od nas dvoje nije ni slutio da ćemo dve godine kasnije biti u vezi, a kamoli braku.

( Vanja priča kako je upoznala svog supruga ) Hellomagazin.rs 

Kad niste na TV-u kao da ne postojite.

Blic

Share.

Comments are closed.