Sonja Kolačarić, biografija

0

Sonja Kolačarić rođena je u Lazarevcu, 4. maja 1980. godine i po zanimanju je glumica.

Njen datum rođenja okolina je lako zapamtila, jer je tog dana preminuo jugoslovenski predsednik, Josip Broz Tito.

O njenom privatnom životu se ne zna puno, jer nerado govorima o ličnim stvarima. Poznato je da je Sonja odrasla u skladnoj porodici i da je imala srećno detinjstvo.

Njena pozorišna, televizijska i filmska karijera kreće nakon što je završila ,,Fakultet dramskih umetnosti” u Beogradu.

Prvu zapaženu ulogu dobija u filmu ,,Nebeska udica”, ratnoj drami o bombardovanju Jugoslavije 1999. godine. Sa njom su u filmu zaigrali domaći, glumački bardovi: Nebojša Glogovac, Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Ana Sofrenović, Milena Dravić, Nikola Đuričko, Katarina Žutić i mnogi drugi.

Nastavila je sa radom, kako u pozorištu, tako i na televiziji. Njena karijera se gradila polako ali sigurno. U početku je dobijala pretežno sporedne uloge, ali u poznatim ostvarenjima, među kojima je i kultni film ,,Belo odelo“, sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi.

A onda je 2002. godine, napokon dobila svoju prvu zapaženiju ulogu, takođe u jednom od kultnih domaćih filmova. U pitanju je čuvena komedija ,,Mrtav ladan”. Sonja je u filmu dobila ulogu Maje, koja se spletom okolnosti udružuje sa Limenim, glavnim protagonistom ( glumac Nikola Đuričko ).

Iste godine će izaći još jedan zapažen film, u kojem glumi Sonja, a u pitanju je ,,1 na 1″. Film je imao velikog uspeha među mlađom generacijom, tako da Sonja dobija još veću popularnost.

Glumica Sonja Kolačarić

Foto: popboks

Na televiziji i filmu neće imati nekih zapaženijih uloga, sve do 2008. godine kada sa Katarinom Radivojević dobija glavnu ulogu u bajkovitom ostvarenju Uroša Stojanovića ,,Čarlston za Ognjenku”. Film danas važi za jedan od najgledanijih u domaćoj kinematografiji. Ostaće upamćen po povratku Olivere Katarine na veliko platno i po specijalnim efektima koji se do tada nisu koristili u sprskim filmovima. Stojanović je želeo film u kojem dominiraju mladi ženski likovi, a isportavilo se da nije pogrešio što je upravo Katarini i Sonji dodelio glavne uloge.

Sonja Kolačarić je i dalje aktivna kao glumica. Od ostalih ostvarenja u kojima se pojavljuje izdvojićemo još i seriju ,,Ono kao ljubav”, gde joj je partner Sergej Trifunović. Po jednoj priči koja se provukla u medijima, Sergej je insistirao da Sonja bude njegova partnerka, jer su glumci van scene jako dobri prijatelji.

Glumicu Sonju Kolačarić smo imali prilike da gledamo u brojnim predstavama, kao što su : Jadnici, Na dnu, Nevinost, Italijanska noć, Kako vam drago i druge .

Andrej Ivančević

Sonja Kolačarić je udata za Andreja Ivančevića, direktora dizajn studija ,,Start art”. Venčali su se 2008. godine i tom prilikom organizovali skromnu proslavu. Tri godine kasnije, Sonja je rodila ćerku.

Andrej i Sonja dele ljubav prema tango plesu.

Glumila je u ostvarenjima Mrtav ladan, Belo odelo, Čarlston za Ognjenku …

Foto tiket klub

Uloge u filmovima i serijama

Glumica Sonja Kolačarić se pojavljuje u sledećim filmovima i serijama:

Nebeska udica – kao Seka
Belo odelo – kao prostitutka
Mrtav ladan – kao Maja
Jedan na jedan – kao Sonja
Čarlston za Ognjenku – kao Ognjenka
Poslednja audijencija – kao Artemiza
Ono kao ljubav – kao Milica
Četiri ruže – kao Laura

Intervjui

Dok sam još bila student, na jednom snimanju upoznala sam starijeg kolegu, koji je u to vreme već uveliko bio zvezda. Ćaskajući o svačemu, veoma iskreno i bez zadnje misli upitala sam ga kako je mogao u svojoj karijeri da radi svakojake koještarije. Silno se uvredio i to, očito, zauvek. Danas je on i producent, i to veoma aktivan, a da je i dalje uvređen govori mi činjenica da se nakon toga nikad više nisam sa njim našla u istom projektu.
( Cosmopolitan )

Udata je za Andrej Ivančevića sa kojim ima ćerku

Foto BKTV news

Poznavajući moje roditelje toga dana kada je nacija oplakivala smrt predsednika, oni su slavili moje rođenje, i to vrlo javno. Radovali su se mom rođenju i nisu to uradili krišom.
( Pulsonline )

Mi smo se u kući stalno grlili. Onako usput. Odrasla sam okružena bezuslovnom ljubavlju i imala sam veliki osećaj slobode među svojima. Volela bih da tako poživim i ostatak života, sa ovim sadašnjim i onim budućim, manjim članovima svoje porodice.
( Blic )

Share.

Comments are closed.