Srdjan Timarov – biografija

0

Biografija: godište, majka, otac, školovanje …

Srđan Timarov je srpski glumac. Rođen je 7. avgusta 1976. godine u Beogradu.

Istorija njegove porodice je veoma zanimljiva, pre svega zbog majke, Klare Mandić, koja je bila jedna od bitnijih političkih figura u staroj Jugoslaviji. Klara je rođena u jevrejskoj porodici 1944. godine. Roditelji su joj stradali u logoru tokom rata, kao i veći deo familije, pa ju je usvojila srpska porodica Mandić. Ipak Klara se nije odrekla svog porekla.

Postala je stomatolog i krajem osamdesetih osniva ,,Društvo srpsko – jevrejskog prijateljstva”. Brutalno je ubijena 2001. godine.

Srđan je dete iz Klarinog drugog braka, sa Đorđem Timarovim. Porodica je živela u Novom Sadu, ali se Klara nakon razvoda vratila u Beograd. Srđan ima polubrata po majci, iz Klarinog prvog braka.

Svoju prvu ulogu imao je još kao dete. Glumio je siroče u predstavi ,,Sveti Gerogije ubiva aždahu”. Zanimljivo je da je nekoliko uspešnih glumaca započelo svoju karijeru ovom ulogom, među njima su Predrag Vasić i Miloš Klanšček.

Glumu je upisao na novosadskoj ,,Akademiji”, u klasi profesora Rada Markovića. Za svog profesora je uvek imao reči hvale, naglasivši da mu je bio kao drugi otac i da mu je pomogao da se formira kao ličnost.

Srđan Timarov, biografija

Foto Puls online

Prve uloge i predstave

Početkom novog milenijuma, kreće i Srđanova karijera. Prvu zapaženu ulogu imao je u seriji ,,Lisice”, gde tumači lik urbanog zavodnika Žike. Serija je zapravo srpska verzija ,,Seksa i grada”, pa je bila izuzetno gledana među ženskom populacijom, a Srđan postaje jedan od vodećih šmekera na domaćoj glumačkoj sceni.

Impozantna je i njegova pozorišna karijera. Od predstava u kojima se pojavio izdvojićemo komade: Mrešćenje šarana, Mera za meru, Vere i zavere, Ožalošćena porodica, Male tajne, Terapija, Supermarket, Pomorandžina kora, Šuma blista, Patuljci, Mletački trgovac, Jadnici, Životinjska farma, Etno cirkus, Samo neka bude lepo, Paviljoni, Oslobođenje Skoplja, Laki komad i mnoge druge.

Veliku pažnju privukao je i serijal ,,Mondevideo”, gde Srđan glumi Kostu Hadžija, čoveka koji je učionio mnogo toga za jugoslovenski fudbal i koji je imao veliku ulogu u osnivanju FK ,,Vojvodina”. Srđan je čak i prisustvovao otkrivanju spomenika Kosti Hadžiju u Novom Sadu.

Za ulogu u predstavi ,,Paviljoni” dobio je ,,Sterijinu nagradu”.

Neko vreme je planirao da otvori diskoteku, ali je odustao od te zamisli. Za ,,Novosti” je izjavio da je ta ideja za njega ,,na vreme preležane boginje”, aludirajući time da je dobro što je odustao od takve zamisli.

Glumi u čuvenom serijalu Montevideo.

Foto NS hronika

Srđanov sin, Nataša Miljković, ima li novu devojku ….?

Srđan Timarov je dugo godina bio u vanbračnoj zajednici sa Natašom Miljković, voditeljkom RTS-a. Zajedno imaju sina Lazara, kojeg su dobili 2010. godine.

Nataša i Srđan su se razišli 2014. godine i uprkos raskidu ostali su u dobrim odnosima. To su i dokazali javnosti kada su se zajedno sa sinom i Srđanovom novom devojkom pojavili krajem 2016. godine na permijeri filma ,,Stado”.

Timarov se nakon razlaza sa Natašom pojavljivao sa novom devojkom u javnosti, ali poput većine svojih kolega, trudi se da istakne svoje uloge a privatnost zadrži za sebe.

Uloge u filmovima i serijjama

Lisice – kao Žika
Te quiero Radiša – kao advokat
Sveti Georgije ubiva aždahu – kao Mikan
Ono kao ljubav – kao Boža
Montevideo Bog te video, Na putu za Montevideo, Montevideo vidimo se – kao Kosta Hadži
Na slovo na slovo – kao veliki Laf
Državni posao – kao grof Sekereši
Santa Marija della Salute – kao Niko
Slepi putnik na brodu ludaka – kao Dušan
Stado – kao Trajko
Čizmaši – kao major Antonijević
Žene sa Dedinja – kao Igor
Falsifikator – kao Bora Tri
Cvat lipe na Balkanu – kao Pol

Sa Natašom Miljković ima sina Lazara

Foto Sve vesti

Imao je i nekoliko sporednih uloga u poznatim ostvarenjima kao što su: Stvaranje sveta i Košarkaši …

Intervjui

Pre nego što sam postao otac, pitao sam se šta će se to izmeniti, da li će nebo pasti, šta znači to da se sve menja? I onda sam shvatio. Čovek je sebi na prvom mestu dok ne dobije dete, a onda padne na to drugu, daleku poziciju. Najvažniji mi je život mog sina, drugačiji su prioriteti, obaveze …

( ,,Glossy” )

Gluma je moje opredeljenje! To biram. Uzbuđuje i na daskama i pred kamerom kada se dobro radi, u dobroj stvari, u dobrim kreativnim uslovima. No ipak pozorište je moja najveća ljubav, moj prostor.

( ,,Nshronika” )

Supersoničnom brzinom se dosta toga promenilo, što je vrlo svojstveno 21. veku. Treba pitati te mlade šta ih zanima. Ja nisam u toj grupi. Ima raznih mladih, pa verujem da bi bilo šarenih zahteva. Pogubni problem je što se njima, danas, kroz medije potura i diktira odvratan, otrovan sadržaj kojim se hrane njihove duše. To je opasno i pretužno za gledanje. Sistem to tako želi, ne naši mladi.

( ,,Novosti” )

Kažu da je Akademija fakultet koji je najteže upisati. Ali, može da ti bude vrlo teško ili vrlo zanimljivo. Čak i ako te ne zanima, možeš vrlo lako da se provučeš, to nije neko ozbiljno bubanje poput mašinstva ili nekog drugog fakulteta.

(,,B92″)

Share.

Comments are closed.