Stefan Buzurović – biografija

0

Stefan Buzurović je srpski glumac i voditelj. Rođen je 21. avgusta 1985. godine u Beogradu.

Prvu ulogu imao je već sa osam godina, kada je zaigrao u filmu ,,Ruski car” i to ni manje ni više sa glumačkim legendama domaće kinematografije, Mirom Banjac i Miodragom Petrovićem Čkaljom.

Nakon ,,Medicinske škole” upisao je glumu na beogradskoj ,,Akademiji umetnosti” u klasi profesora i glumca Predraga Ejdusa.

Packe u seriji ,,Neki novi klinci”

Buzurović je imao sreću da dobije značajne uloge još pre studija. 2003. godine Spomenka Kovač pokrenula je snimanje serije ,,Neki novi klinci” koja govori o grupi osmaka, njihovim problemima sa školom, druženju, nastavnicima i naravno simpatijama.

Stefan u ovoj seriji glumi školskog mangupa Packeta, i još kao momčić postaje jedan od omiljenih domaćih glumaca – zavodnika. Iako je serija obećavala novu generaciju mladih umetnika, od celokupne ekipe, jedino su Stefan Buzurović i Ana Mandić danas poznati glumci.

,,Neki novi klinci ” su imali velikog uspeha kod publike, naročito kod mlađe populacije. Planirano je snimanje nastavka, ali se nakon smrti Spomenke Kovač odustalo od ove ideje. To nije značilo i kraj Stefanove glumačke karijere.

Biografija Stefana Buzurovića

Foto: Prva

Ostale uloge: Ono kao ljubav, Vojna akademija, Larin izbor …

Pošto je završio sa studiranjem, Stefan se ozbiljnije posvetio svojoj glumačkoj karijeri.

Imao je epizodnu ulogu u popularnog seriji ,,Ono kao ljubav”, gde su vodeće uloge tumačili Sergej Trifunović i Nikola Kojo.

Popularnost je stekla i ,,Vojna akademija”, gde je Stefan tumačio sporednu, ali zapaženu ulogu. U ,,Vojnoj akademiji” glumi Srđana, lokalnog gangstera, koji dolazi u sukob sa jednim od glvnih junaka u seriji. Stefanov lik se zadržao samo u prvoj sezoni.

Kao i većina domaćih glumaca, Stefan je u jednom trenutku potražio posao u susednoj Hrvatskoj i njihovim sapunicama. Dobija ulogu Ognjena u seriji ,,Larin izbor”.

Veliki broj značajnih uloga Stefan je ostvario i u pozorištu. Imali smo prilike da ga gledamo u pozorišima: Dadov, Atelje 212, Narodnom pozorištu … Pozajmio je glas i nekim animiranim junacima. Predaje glumu najmlađima u beogradskom studiju glume ,,Čarli”.

Sa suprugom Danijelom ima dvoje dece.

Foto: vesti.rs

Voditeljski anganžman

Stefana znamo i kao voditelja popularnih emisija. Danas je pretežno angažovan na TV Prva.

Vodio je emisiju ,,Tačno 9″, neku vrstu jutarnjeg programa. Uz svoju sadašnju suprugu Danijelu, vodio je i igru na sreću ,,Bingo”. Trenutno vodi humorističku emisiju ,,TV čorba”.

Stefanovu porodicu čine supruga Danijela Jankov, sin i ćerka

Stefan je na ,,Prvoj TV” upoznao svoju koleginicu, kasnije i suprugu Danijelu Jankov.

Venčali su se na nekonvencionalan način. Građansko venčanje upriličeno je iznenada. Čak ni članovi porodice nisu znali za Danijelin i Stefanov plan. Kada su njihove porodice 21. decembra 2012. došle da sa voditeljskim parom provedu jedan, naizgled, običan ručak, saznali su da će zapravo prisustvovati građanskom venčanju. Javnost je tek nešto kasnije saznala da je Danijela postala gospođa Buzurović.

Vest nije iznenadila njihove kolege sa ,,Prve” televizije, koji su zaljubljenost primetili, još na početku Stefanovog i Danijelinog poznanstva.

U julu naredne godine, par se venčao i u beogradskoj Sabornoj crkvi, a tom prilikom je upriličeno i nešto opširnije svadbeno veselje. Svadba je medijski ispraćena, s obzirom na popularnost koja prati i Stefana i Danijelu, a proslavi je prisustvovao i veliki broj poznatih ličnosti, uključujući i Predraga Ejdusa, Anu Stanić, Mariju Kilibardu …

U oktobru 2013. godine, Stefan i Danijela su postali roditelji dečaka Nestora, a tri godine kasnije rodila im se ćerkica Klara.

Stefan radi i kao voditelj na TV Prva

Foto ALO

Uloge u filmovima, serijama, predstavama …

Stefana Buzurovića imali ste prilike da pratite u sledećim ostvarenjima:

Ruski car – kao Natalijin unuk
Neki novi klinci – kao Packe
Ono kao ljubav
Miris kiše na Balkanu – kao Atleta
Vojna akademija 1 – kao Srđan
Larin izbor – kao Ognjen
Kod nas jedu pse – kao Ivan

Kada govorimo o predstavama u kojima je glumio izdvojićemo: Kosa, Zajedno sami, Bolje jesti kolače umesto muškaraca, Orkestar Titanik, Nova Stradija, Figarova ženidba i razvod, Kod kuće, Prizori egzekucije …

Intervjui

Čiste gaće i čarape bez rupe, obavezno od pamuka.

( Stefan odgovara na pitanje koje su njegove tri glavne modne zapovesti, ,,Story” )

Zabave uvek ima, samo treba napraviti jasnu razliku između onoga što je zabavno i onoga što se smatra zabavom. Vrlo su različiti pojmovi. Ono zabavno u TV programu mora da poštuje neka pravila, moralne i etičke norme, kao i zdrav razum. A to nažalost u većini slučajeva – nije slučaj. Zato je „TV Čorba“ posebna i zato smo postigli tako dobre rezultate za kratko vreme. Mi ne okrećemo glavu od užasa i ne opravdavamo ih, mi ih predstavljamo kao fenomene, što i jesu.

( ,,News bitt” )

Sinoć je Danijela naglo, neplanirano, ustala kada sam krenuo da je poljubim i udarila je čelom o moje zube. Jedan od zuba, inače mrgud, hvatio je to kao napad i odlučio da to Danijelino, inače lepo, čelo malo secne. Danijela sada ima ranu na čelu, meni je žao! Danijela je Hari Poter! Danijela je the boy who lived,a moj zub he who must not be named!

( ,,Hello! magazin” )

Share.

Comments are closed.