Tamara Aleksić – biografija mlade srpske glumice

0

Tamara Aleksić je mlada srpska glumica, rođena 18. avgusta 1992. godine.

Osim po predstavama, filmovima i serijama koje je snimila, publika Tamaru zna kao ćerku Tanje Peternek Aleksić, autorke i voditeljke emisije ,,TV lica kao sav normalan svet”. Tamarin otac je reditelj Goran Aleksić. Svoju mlađu sestru Anju opisuje kao najstrožijeg kritičara. Još jedna bitna figura u Tamarinom životu je njena baka Nada, koju naziva i svojim menadžerom.

S obzirom da joj se otac bavi režijom, Tamara je rano zavolela pozorište. Sa šest godina je počela da glumi, a njeni prvi profesionalni koraci bili su u dečijem pozorištu ,,Puž”. Osim što je glumila, u ,,Pužu” je bila deo pozorišnog hora. Branko Milićević ( poznatiji kao Branko Kockica ), jedan je od ljudi koji su Tamaru naučili mnogo toga o glumi.

Tamara Aleksić - biografija

Tamara Aleksić – biografija

Foto: Story

Kao devojčica želela je da bude džokej ili profesionalni vojnik. U srednjoj školi je, pak, bila sigurna da želi da se posveti glumi. ,,Fakultet dramskih umetnosti” završila je u klasi Dragana Petrovića Peleta. Njen kolega sa klase je Vučić Perović ( igra Metodija u seriji ,,Sinđelići” ).

Iako je relativno kratko diplomirana glumica, Tamara Aleksić je ostvarila par značajnih uloga. Njenu karijeru, krasi i nekoliko znamenitih priznanja.

Jedan od najuspešnijih projekata u kojima je igrala bila je predstava ,,Dogvil”, gde je glumila sa Milicom Majstorović ( učesnicom ,,Operacije trijumf” ) i Branislavom Trifunovićem. Svakako treba pomenuti njene uloge u seriji ,,Jagodići: oproštajni valcer” i ,,Šešir profesora Koste Vujića”.

Mediji su je upoređivali sa Nikol Kidmen, Skarlet Johanson, Milenom Dravić …

Uloge

  • Šešir profesora Koste Vujića ( kao Mirjana ) – na festivalu ,,Zlatni vitez” koji se održava u Moskvi osvojila je nagradu za ulogu Mirjane.
  • Jagodići oproštajni valcer ( kao Simka )
  • Sinđelići ( kao Mara, Evina drugarica iz Novog Sada )
Značajnu ulogu imala je u filmu, odnosno seriji ,,Šešir profesora Koste Vujića".

Značajnu ulogu imala je u filmu, odnosno seriji ,,Šešir profesora Koste Vujića”.

Foto: zena.blic

Intervjui

Za nesreću uvek krivimo druge, a ona je samo naša. Svaki čovek po rođenju ima zadatak da nađe svoju sreću. Uprkos gubitku vere u teškim trenucima, moramo da se uhvatimo za trunku pozitivne energije i da kažemo sebi: „Ovo je bila lekcija koju je trebalo da naučim“.
Novosti

Dok sam bila mala, nisam maštala o glumi, ali sam negde potajno želela da budem glumica. Pre toga sam bila u dečjem horu Pozorištanca „Puž”, a onda mi je ponuđeno da igram Vilu. Mislim da su glavni krivci za to bili Caca Aleksić, Branko Kockica i Svetlana Bojković, koja je u pauzama između dve predstave pravila i donosila „glumačke sarme”. Svaki put smo ih u slast jeli.
Blic

Tata me je uvek učio da volim ono što radim, a ne da radim ono što volim.
Kurir

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!