Tamara Dragičević, glumica u usponu

0

Tamara Dragičević je srpska glumica, jedna od najpopularnijih iz mlađe generacije.

Imala je sreću da dobije nekoliko upečatljivih uloga još na studujama, zahvaljujući kojim je stekla popularnost.

Roditelji, brat i sestra

Rođena je 30. marta 1989. godine u Beogradu. Pored roditelja, Sanje i Milana, odrasla je sa starijom sestrom Marijom i mlađim bratom Miodragom. Marija je stjuardesa u Dubaiju, a mlađi brat Miodrag je takođe glumac, koji se proslavio u seriji ,,Čizmaši”.

Bila je zanimljiva kao dete, jer je umela da imitira članove porodice i likove iz serija. Gosti su joj tražili da ih na taj način zabavlja. Vreme je provodila sa svojim najboljim drugaricama Anom i Jasminom. Sa majkom je ponekad išla u pozorište ,,Boško Buha” i gledala dečije predstave.

Pošto je bila darovita za imitaciju, krenula je u glumačku sekciju, a u sedmom razredu se upisala u školu glume ,,Dadov”.

Nakon osnovne škole kreće u ,,Treću beogradsku gimnaziju”. Uvek je bila dobar đak, bez izostanaka. U Gimnaziji se bavila i etno pevanjem.

Biografija glumice Tamare Dragičević

Foto: prva

Srednju školu napušta već na trećoj godini, jer je upisala ,,Fakultet dramskih umetnosti” u Beogradu. Upada u klasu Dragana Petrovića Peleta. Ispostaviće se da je Tamarina klasa jedna od uspešnijih koje su izašle sa ,,FDU”. Sa njom su studirali i drugi popularni glumci: Nina Janković, Miloš Biković, Ivan Mijailović, Anja Alač, Jelisaveta Orašanin …

Sa svojim klasićima provodila je dosta vremena na fakultetu, a u međuvremenu se između njih razvilo neraskidivo prijateljstvo. Družili su se i van škole, zajedno su putovali, izlazili … Sa Ninom Janković će se čak i oroditi, jer je Nina udata za Mateju Dičića, Tamarinog brata od ujaka.

Prve uloge u Montevideu i Vojnoj akademiji

Tamara dobija prve uloge još na fakultetu. Sa nekoliko svojih klasića, zaigrala je u domaćem spektaklu ,,Montevideo, Bog te video”, kasnije i u nastavku ,,Na putu za Montevideo”. Tumači lik Eli, a partner joj je Viktor Savić. Eli je istorijska ličnost, bila je supruga fudbalera i doktora Milutina Ivkovića, pa je Tamara lako mogla da se informiše o ženi koju je trebala da tumači. S obzirom da je većinu kolega poznavala sa fakulteta, snimanje filma je bilo i više nego zabavno.

Dobre uloge su nastavile da se ređaju. Zaigrala je i u ,,Vojnoj akademiji” kao Nadica, devojka koja zbog narušenog zdravlja biva prinuđena da napusti školu. Ostala je da glumi i u nastavcima ,,Vojne akademije”, iako je bila u drugom stanju na snimanju trećeg dela ove popularne sage.

Sa kolegama na snimanju ,,Vojne Akademije”

foto: Lokalne novine Obrenovac

Imala je još nekoliko zapaženih uloga na filmu i televiziji, pretežno u popularnim ostvarenjima, ali sve su to bile sporedne role. Glavna ulogu dobila je 2015. godine u potresnom filmu ,,Igra u tami”, gde tumači Asku, žrtvu trgovine ljudima. Tamara voli da pleše, a s obzirom da je Aska plesačica, ovom ulogom je spojila posao i zadovoljstvo.

U pozorištu je za kratko vreme, takođe, ostvarila veliki broj uloga. Pomenućemo predstave: Dobri ujkica, Balada o Pišonji i Žugi, Konstantin: Znamenje anđela, Ožalošćena porodica, Primirje, Makbet, Petar Pan, Slavna Florens, Rođendan gospodina Nušića …

Dobitnica je nagrade Zlatni ćuran za zlogu Staše u predstavi ,,Dobri ujkica”. Sa Milošem Bikovićem se pojavljuje u spotu Kikija Lesandrića za pesmu ,,Slučajno”.

Tvoje lice zvuči poznato

Krajem 2013. godine, Tamara se pojavila kao učesnica rijaliti programa ,,Tvoje lice zvući poznato”. Šou je bio humanitarnog karaktera, a Tamarin zadatak, kao i zadatak svih drugih takmičara bio je da imitiraju određene ličnosti iz sveta muzike.

Tamara se tokom ovog takmičenja transformisala u Lepu Brenu, Kajli Minok, Laku, Jelenu Rozgu, Severinu, Majkla Džeksona, Ruslanu, Vesnu iz grupe Đogani.

Tamara u emisiji TLZP, kao Kajli Minok.

Foto: tlzp.prva

Već u prvoj emisiji, odnela je pobedu, svojom energičnom imitacijom Lejdi Gage. Nagradu je darovala u humanitarne svrhe, tačnije udruženju ,,Zvončica”.

Šou je bio još jedna prilika da Tamara spoji ples i glumu, jer su pojedine imitacije zahtevale igranje.

Osim emisije ,,TLZP”, Tamara je učestvovala i u drugim aktivnostima van glume. Izdvojićemo Reviju venčanica, na kojoj se pojavila nekoliko puta.

Predavala je osnovcima u školici glume ,,Maska”.

Suprug Petar Benčina i ćerka Staša

Dugo se zabavljala sa Petrom Benčinom, jednim od najuspešnijih pozorišnih glumaca.

Upoznali su se u pozorištu, a radili su zajedno i na nekim projektima, među kojima su serija ,,Vojna akademija” i predstava ,,Konstantin, znamenje anđela”.

Tabloidi već godinama pomno prate njihovu vezu. Leta 2015. godine Petar je na društvenim mrežama objavio status ,,Nemam više devojku, ovo je moja verenica” i time obelodanio svoju veridbu sa Tamarom.

Venčali su se na Adi Bojani naredne godine. Upriličeno je skromno svadbeno veselje na plaži uz trubače i di džeja, tako da je Tamarina i Petrova svadba bila svakako nekonvencionalna. Svadbenom veselju je prisustvovao veliki broj poznatih zvanica, među kojima su bili i njihove kolege glumci, kao i Dragan Petrović Pele, Petrov i Tamarin profesor sa Akademije.

Fotografija sa Tamarinog venčanja. U pozadini je njena prijateljica i koleginica Jelisaveta Orašanin.

Foto: story

Krajem 2016. godine, Tamara je rodila ćerku Stašu.

Novinari je uvek zapitkuju oko veze sa Petrom. Tema je naročito bila interesantna pre nego što se glumački par venčao, ali Tamara je često zaobilazila odgovore, insistirajući da privatnost zadrži za sebe.

Uloge u filmovima i serijama

Tamaru Dragičević možete gledati u sledećim ostvarenjima:

Montevideo, Bog te video, Na putu za Montevideo – kao Eli
Miris kiše na Balkanu – kao Buka
Vojna akademija 1, 2 i 3 – kao Nadica
Tesla – kao Marica
Bićemo prvaci sveta – kao Sonja Mladenović
Panama – kao Sandra
Igra i tami – kao Aska

Učestvovala je i u sinhronizacijama crtanih filmova, kao što su: Zootropolis grad životinja, Super špijunke, Povratak u Oz, Benovo i Holino malo kraljevstvo, Vakfu …

Intervjui

Prijaju mi komične uloge, i na akademiji sam najviše volela imitacije, mada ljudima ne delujem kao komičarka.

( ,,Puls” )

Sa suprugom Petrom ima ćerku Stašu.

Foto: Story

Miloš je moj klasić i samim tim je najbolji na svetu, nije uobražen kako se to nekome čini, i ni malo nije frik.

( ,,Story” )

Najbolja stvar je biti u dobroj vezi! A kad si u dobroj vezi onda je najbolje što nikada nisi sam i kad si sam. I što si slobodan i kad nisi slobodan!

( ,,Cosmopolitan” )

Inače, pitanje koje glumci ne vole je: ,,Da li možeš nešto da odglumiš?” Tako i ja….

( ,,Hello! magazin” )

Share.

Comments are closed.