Želim te (Tengo ganas de ti)

0

„Želim te (esp. Tengo ganas de ti)“ predstavlja nastavak filma „Tri metra iznad neba“. Snimljen je prema istoimenoj knjizi Federika Moće, inače italijanog pisca pa je ovaj film snimljen i u italijanskoj verziji koja nije zaživela i koja nije toliko popularna kao španska. Za režiju filma pobrinuli su se Francisko Ramos, Aleks Pinja, Mercedes Gamero i Danijel Ećija. Produkciju ove drame-romanse uradili su „Zeta Cinema“, „Antena 3 films“, „Crab films“ i „Globomedia film“, dok je distribuciju filma uradila kopmanija „Warner Bros – Pictures International Spain“. Ovo Špansko ostvarenje je premijerno prikazano 22-og juna 2012. godine, gde je u samo jednom danu prikazivanja film zaradio neverovatnih 1,6 miliona eura.

Glumačka postava filma

Glavna uloga u ovom filmskom ostvarenju pripala je sjajnom španskom glumcu Mariu Kasasu, koji tumači lik Uga, problematičnog momka koji se bori da izađe na pravi put. Mario Kasas je zahvaljujući baš ovoj ulozi postao planetarno popularan, naročito kod ženskog dela publike.

film zelim te

Prvu Ugovu ljubav, bogatašicu Babi glumi mlada španska glumica Marija Rodriges Valverde, koja je čak sa šesnaest godina osvojila prestižnu nagradu „Goja“, koja se smatra svojevrsnim španskim „Oskarom“. Bez obzira na svoju mladost Rodrigesova je veoma brzo postala miljenica španskih režisera koji su se prosto utrkivali kada je angažovanje ove glumice u pitanju.

Uloga atraktive Džin pripala je mladoj Klari Lago, koja je svoju glumačku karijeru započela sa samo devet godina. U Španiji važi za najbolju mladu glumcu, a osvojila je brojne nagrade sa nepunih 25 godina.

Sporedne uloge tumače: Marina Salas, Feran Viljalosana, Dijego Martin, Nera Kamačo, Kristina Plazas, Džordi Boš, Manu Fuloa i mnogi drugi.

Radnja filma

Radnja filma počinje tamo gde je stao prvi deo. Ako niste gledali prvi deo, ukratko Ugo i Barbi su se voleli, to je bila velika ljubav, koja se nažalost završila sa raskidom, tako da je Babi završila sa drugim dečkom, a Ugo je otišao u London da pokuša da je zaboravi.

Radnja filma “Želim te”prati događaje posle dve godine od njihovog raskida. Glavni portagonista Ugo se vraća u Španiju sa namerom da krene iz početka. Ali sećanje na Babi, njegovu prvu ljubav, prati ga gde god da je, kao i strah od suočavanja sa njom. Ugo u Madridu dobija nov posao, stiče nove prijatelje, upoznaje druge devojke i definitivno započinje novu fazu u svom životu. Između ostalog upoznaje i seksepilnu Džin koja mu se dopada na prvi pogled. Vremenom Ugo se zaljubljuje u Džin i kreće dalje. Ona je uspela da ga učini srećnim id a mu povrati veru u ljubav.

zelim ,

Mešutim Ugo odlazi na jednu žurku gde sreće Babi, i ubrzo njih dvoje završavaju zajedno. Nakon noći provedene zajedno, ona mu saopštava da se udaje za drugog, a Ugo tada shvata da to više ona ista devojka, njegova Babi…

 Kraj filma (upozorenje: spojler)

Nakon što je shvatio da je se Babi promenila, Ugo shvata i to da on sada voli Džin i da je možda na polomu da je izgubi. Zbog velikog kajanja i osećaja stida, on priznaje Džin da ju je prevario, što kod nje izazivaj osećaj besa i tuge i na kraju ga ostavlja. I tako na samom kraju filma, naš glavni protagonist Ugo ostaje bez ljubavi, potpuno sam.

 Recenzije i kritike filma

Kao i većina filmova i ovo ostvarenje je izazvalo dvojako mišljenje kod kritičara, ali i kod publike. I dok su komentari većine tinejdžera koji su gledali nastavag sage o problematičnom mladiću Ugu, pozivitivni, komentari kritičara su uglavnom negativni. Naime, kritičri su filmu zamerili to što se glavni junak ponaša previše bahato, upada u različite probleme, a kroz život mu je pun različitih vrsta premlaćivanja, ponižavanja i seksualne agresije bez bilo kakvih vidljivih posledica. Sam karakter glavnog lika kritičari su opisali kao veoma kontradikoran i totalno neuverljiv.  Neki su išli čak toliko daleko u kritici da su ovaj film ocenili kao seksistički film, koji ima za cilj podcenjivanje ženskog roda.

zelim te 1

Međutim treba istaći da je ovaj film dizajniran tako da postane hit na blagajnama, a ciljana publika su svakako bili tinejdžeri. Tako da iako je film možda potpuno neshvatljiv nekim odraslima, u mlađoj publici on je postao prafi generacijski fenomen i orijentir, gde se dosta njih identifikuje sa nekim od glavnih likova.

[review position="bottom"]
Share.

Comments are closed.