Zorana Bečić, biografija

0

Biografija glumice Zorane Bečić – Đorđević

Zorana Bečić (Sarajevo, datum rođenja 12. februar 1981) je filmska, televizijska i pozorišna glumica. Rođena je u Bosni i Hercegovini, tačnije u Sarajevu, gde je planirala da upiše glumu. Igrom slučaja nije primljena, pa je sledeće godine upisala u Beogradu. U roku je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti i počela ozbiljno da traži posao. Prvo što je u karijeri snimila je poznata reklama za Don kafu na kojoj je zapazio režiser Dejan Zečević. Pomoću Dejana je dobila i prvu ulogu u filmu Mala noćna muzika. Ipak, najpoznatija je po ulozi Sofije iz TV serije Jagodići.

Neke od pozorišnih predstava u kojima glumi Zorana Bečić su: “Rodoljubac” koju igra u Zvezdara teatru sa svojim suprugom, “Mesec u plamenu” i “Frederik ili bulevar zločina” koji se izvode u Beogradskom drmaskom pozorištu. Glumica priznaje da joj filmovi nisu velika ljubav, kao i to da su joj draže pozorišne uloge. Izdvaja predstavu “Mačak u čizmama” koju je izvodila u Pozorištancu “Puž” kao njenu prvu profesionalnu predstavu. Otkriva da je trenutno inspiriše rad na predstavi “Dar” koja se igra u Ustanovi kulture “Vuk Kardžić”. Specifičnost ovog projekta je u tome što se bavi autizmom kod dece.

Zorana Becic 1

Pored uloge u pozorištu, Zorana glumi i u filmovima i TV serijama. Neke od uloga su:

 • Mala noćna muzika, 2002 (Teodora)
 • M(j)ešoviti brak, 2003 (Nataša)
 • Dangube, 2005 (novinarka)
 • Potera za srećkom, 2005 (Ljilja)
 • Ne skreći sa staze, 2006 (Deda Mrazica)
 • Ritam života, 2007 (Maja)
 • Zauvek mlad (TV serija), 2009 (Vera)
 • Moj rođak sa sela, 2011 (Tatjana)
 • Lud, zbunjen, normalan, 2011 (Šejla)
 • Žene sa Dedinja, 2011 (Milica)
 • Jagodići (TV serija), 2012 (Sofija Korngold)
 • Zvezdara (TV serija), 2013-2015 (Violeta)

Porodica

Zorana je ćerka poznatog sarajevskog glumca Zorana Bečića i Vanje Popović, pozorišnog kostimografa i scenografa. Odatle kaže i usađena ljubav prema teatru i nastavka porodične tradicije. Međutim, njena prva interesovanja su bila vezana za ono što se dešava iza scene, ali se još u srednoj školi odvažila da pokaže svoje glumačko umeće. U tome je naravno i uspela.

Zorana Becic 2

Porodica joj je oduvek bila najveća podrška, pa su joj za prijemni ispit na akademiji oni najviše pomogli. Otac je u početku želeo da se Zorana bavi sportom jer je u olimpijskim disciplinama bila veoma uspešna. Na kraju je ipak popustio i podržao ćerkinu odluku da se profesionalno bavi glumom. Inače je i njen deda Drakče sa očeve strane bio poznati glumac u svoje vreme. Igrom slučaja je i udata za našeg poznatog glumca Igora Đorđevića sa kojim ima ćerku Petru. Upoznali su se još na fakultetu kada je ona bila student, a on apsolvent. Suprug, Igor Đorđević je osvojio njeno srce romantikom.

“Igor ume da bude vrlo romantičan i često me iznenadi kad mi onako, bez ikakvog razloga, donese cveće. I svako jutro mi kuva kafu i pušta me da duže spavam kad god može. To je velika stvar i umem da je cenim, jer nam je oboma san bitan. “ – izjavila je glumica u jednom intervju.

Share.

Comments are closed.