Crna ruža (Karagul)

0

„Crna ruža“ je turska TV serija koja je sa snimanjem počela 2013. godine a snimanje serije još uvek traje, tako da će gledaoci morati da se strpe do kraja serije. Žanr ove serije je drama. Reditelj“ Crne ruže“ je Murat Saračogul, koji je poznat kao veoma energična osoba, koja puno pažnje pridaje svom poslu, a njegov film „Ne budi lud“ (tur. Deli deli olma) zauzima posebno mesto na popisu najboljih fimova u turskoj kinematografiji. Scenario za seriju je pislao više scenarista, što je i uobičajeno za jednu tursku seriju, pa tako kao scenaristi potpisali su se Sema Ergekon, Pinar Užal, Erkan Birogen, Berli Kose i drugi. Za sada je publici premijerno prikazano 179 epizoda ove serije. Lokacija snimanja serije je Urfa i Halfeti. Serija je uspešno osvojila tursko tržište gde su poslednjih godina najgledaniji ovakvi sadržaji. U Turskoj seriju u proseku svake nedelje prati oko šest miliona gledaoca.

Gledaoci iz Hrvatske seriju mogu da prate na „TV NOVOJ“, gde spada u dve najgledanije serije, zajedno sa serijom „Kud puklo gde puklo“.

Glumci i njihove uloge

Uloga glavnog lika je pripao turskoj glumici Edži Uslu, koju smo imali priliku da gledamo u turskoj seriji „Suze Bosfora“ kao doktoricu Lanu, a u ovoj drami tumači lik Ebru Sesig Šamverdi, koja srećno i bezbrižno živi sve do smrti svoga muža, kada joj se život menja iz korena. Sjajni turki glumac Ozdžan Denis tumači Murata Šamvredi, dobrog čoveka sa velikim i mračnim tajnama. Izvrsni mladi turski glumac Mert Jazidžiogul tumači Barana Šamverdija – Ebrinog i Muratovog sina, koji je odgajan daleko od svojih pravih roditelja. Posebno ćemo izdvojiti još i Mesut Akustu koji tumači Kendala Šamverdija, Muratovog starijeg brata toliko obuzetog pohlepom i zaslepljen ambicijom, da će pokušati da ubije rođenog brata.

Crna-ruza

Sporedne uloge tumače Javuz Bingol, Šerif Sezer, Ozlem Džonker, Ozdžan Denis i mnogi drugi.

Radnja serije

„Crna ruža“ je serija koja nam predstavlja priču o ženi koja se ponovo rađa negde daleko od svog doma.

Radnja serije prati jednu tursku porodicu Šamverdi. Najstariji sin Kendal porodice je uvek bio ljubomoran na svog mlađeg brata Murata i njegova jedina želja je da bude jedini naslednik i vođa porodice. Međutim kako njegov sin kojeg ima je invalid on ne može produžiti njihovu premoć nad ostalima. Ta činjenica jako tišti Kendala pogotovo s’obzirom da ima dve žene, a nijednog sposobnog sina koji bi ga nasledio. Sa druge strane njegov brat ima četvoro dece. Prvorođeni sin živi sa njegovom starijim bratom i ženom, koji odgajaju njegovog sina, a zauzvrat se Murat seli u Instabul gde vodi nešto drugačiji život od njih. Tu on ima dve kćeri i sina sa svojom službenom ženom Ebru, koja ne zna za njegov tajni život koji on skriva od nje. Ebru misli da je njen prvorođeni sin mrav.

Jednoga dana Ebru dobija vest da se Murat izgbio na reci Eufrat. Tada se njen život menja iz korena i ona se sama mora suočiti sa istinom. Zaglavljena je između prve supruge svog muža, deteta za koje je mislila da ga je izgubila, ubice svoga muža, njegovog brata Kendala i svojih kćeri. Kako je Murat izgubio sav njihov novac, osnosno bankrotirao je, Ebru je ostavljena sama, bez novca u svetu laži da se bori sa sudbinom kako zna i ume. Mora se boriti za sve što je izgubila, zauzeti se za svoju decu i poceti sve ispočetka.

[review position="bottom"]
Share.

Comments are closed.