Izgubljeni (Kizim nerde)

0

„Izgubljeni (tur. Kizim nerde)“ je turska verzija čileanske serije „Gde je Elisa (esp. Donde esta Elisa)“ iz 2009. godine, a zbog velikog uspeha u svetu izdavačka kuća „Telemundo“ je čak uradila i rimejk ove serije. Ova serija je inspirisana stvarnim događajima, a jedan od tih događaja jeste nestanak devojčice Medeleine McCann, koji je se dogodio 2007. godine. Serija je snimana 2010. godine iako su je naši mediji previli kao „Izgubljeni“, originalan prevod serije bi bio „Gde je moja kćerka“. Žanr ove serije je krimi drama sa elementima akcije. Producenti ovog projekta su Fatih Oflaz i Anmet Ončul, dok se kao reditelj potpisao Atila Cengiz. Scenario su napisali Zehra Guleraj i Murat Koca, a serija ima 26 epizoda podeljenih u dve sezone.

Sve epizode traju 90 minuta, osim poslednje epizode koja traja 120 minuta a premijerno je prikazana 3-eg avgusta 2011. godine. Serija je stekla ogromnu popularnost, a zanimljivo je da zbog te popularnosti gledaoci u Makedoniji su tražili da se kraj serije ponovo prikaže.

Glumačka postava „Izgubljenih“

Glavna uloga, uloga Zejnep – devojke koja će biti „izgubljena“ pripala je sjajnoj turskoj glumici Ozge Gurel koja je diplomirala međunarodnu trgovinu, a glumom je počela da se bavi tek sa dvadeset godina starosti.

Uloga njenog oca Zafera pripala je sjajnom Huseinu Avinu Danial, dok je uloga njegove žene Sune pripala Ece Usli. Detektiva Kana tumači Burak Haki, dok Sedefa – radnika zaposlenog u njihovoj kompaniji tumači Ozgul Kavruk. Zejnepine rođake tumače Serkan Selnap kao Emre Arslan i Nihan Bajlai kao Nazal Arsal.

Ostale uloge tumače: Kamil Guel, Bengu Tezcan, Zeinep Kadioglu, Dugi Sen, Gamze Karaman, Pelin Joru i mnogim drugima.

Radnja serije (upozorenje: sledeći tekst sadrži detalje o radnji serije)

Radnja „Izgubljenih“ prati jednu porodicu na čijem se čelu nalazi Zafer Demirai (Husein Avin Danial), koji je jedan od najpoznatijih biznismena u zemlji. On je oženjen Sunom (Ece Uslu) i sa njom tri kćerke: Elin (Zeinep Kadioglu), Cansu (Bengu Tezcan) i Zejnep (Ogze Gurel). Njegova porodica je ogromna jer nju još čine i njegove sestre, Ipek (Iona Cevher Ienel) i Rudnik (Igamur Kasifogulu) koje zajedno sa svojim muževima i decom kombinuju sve ovo u jednu veliku porodicu. Svi zajedno su učestvovali i izgradili veoma uspešnu porodičnu firmu.

izgubljeni 1

Jednog letnjeg jutra, Zafer je izabran kao biznismen godine i tim povodom, ali i povodom rođendana napravili su veliku zabavu. Zafer je u tom trenutku bio presrećan, jer imao je sve što čovek može da poželi. Nakon proslave, Zejnep i njeni rođaci traže dozvolu da odu u klub da se malo zabave. Oko tri sata ujutru, Suna i Ipek otišle su po svoje rođake u klub da ih pokupe, ali Zejnep nigde nisu mogli da nađu. Uzalud su je tražili svuda, ona je jednostavno nestala. Ubrzo je o tome cela porodica obaveštena i svi počinju da čekaju vesti o njoj u velikom strahu. Polako ovo veće postaje noćna mora za celu porodicu. Gde je Zejnep?

Kako vreme prolazi tako se život ove porodice menja iz korena. Na šta su sve spremni kako bi je pronašli? Ko je kriv za njen nestanak? Jesu li svi članovi porodice nevini? Da li je sve onako kako se čini?

5.0 Ocena

"Izgubljeni" je jedna prosečna krimi drama sa sasvim korektnom režijom i produkcijom. Glumci su sjajano odradili svoj deo posla, i pored slabašnog scenaria i praznoglave akcije.

  • Akcija 3
  • Napetost 4.2
  • Mini-obrt 6.5
  • Scenario 2.6
  • Gluma 8
  • Dijalozi 6
  • User Ratings (1 Votes) 2.5
Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!