Draguljareva kći

0

Draguljareva kći“ je turska telenovela iz 2013. godine. Kao režiser ove turske TV serije je potpisan Kudret Sabanci, međutim serija je imala još jednog režisera. Naime, Kudret je režirao prvih 15 epizoda “Draguljareve kći”, dok je ostalih 21 epizodu režirao Bahadin Inče. Scenario su pisali sjajni turski scenaristi Ekran Birgoren i Betul Jagasan. Ipak saradnja ovog dvojca scenarista odlikovala je se velikim brojem nesuglasica, tako da su scenaristi u seriji menjani. Serija je inspirisana romanom Ferika Halita Karaja, a rađena je u produkciji „Avšar filma“. Serija ima dve sezone koje ukupno imaju 36 epizoda.

Ono što je zanimljivo, a to je da upravo “Draguljareva kći” je prva serija snima u Turskoj sa CGI-tehnikom. Tom tehnikom se objekti sa dva različita mesta mogu prikazati kao da su jedan pored drugog. Za jako kratko vreme u Turskoj serija je stekla veliku popularnost, a njenu poslednju epizodu gledaoci u Turskoj su imali priikle da premijerno gledaju 11. oktobra 2014. godine. U Hrvatskoj, gde je serija prikazivana na TV NOVA, ova telenovela je imala ogromnu popularnost, pa je tako prema podacima “AGB Nielsena” za 2014. godinu „Draguljareva kći“ ušla u top 6 najgledanijih serija u Hrvatskoj, odnosno u proseku ju je odgledalo više od 484 hiljade gledaoca. U 2015. godini serija je privukla još više gledaoca u Hrvatskoj, te ju je gledalo nešto više od 550 hiljada gledaoca širom Hrvatske.

Glumci i uloge

Glavne uloge u ovoj telenoveli tumače sjajan 61-šnji turski proslavljeni glumac Selčuk Jontem, i izuzetna turska glumica Nazan Kesal, koja je najveću popularnost stekla u seriji “Ljubav i kazna”. Trebamo istaći i odličnu tursku glumicu Kansu Tosun, koja je publici poznata iz turske serije “Gospođica”.

Sporedne uloge tumače: Serhat Teoman, Ali Ersan Duru, Mehmet Mehmedov, Alihan Araci i mnogi drugi.

Draguljareva kci serija

Radnja serije

Ova serija nam predstavlja jednu priču o osećanjima koja se ne mogu kupiti, o ljubavnom ratu koji je neizbežan, o ljudskim vrednostima i vrednostima današnjeg vremena.

Radnja serije prati glavnog aktera mladu devojku Ajšen, koja živi sa Jašarom, čovekom za kojeg misli da joj je otac. Kao mlada izgubila je majku, a sama je plod nesrećne ljubavi koja se dogodila pre mnogo godina u Istanbulu. Naime, njena majka Asuman radila je kao služavka u kući je ugledne porodice Katibogul, gde je sa njihovim sinem jedincom Atom doživela navinu ljubav, a plod te ljubavi je upravo Ajšen. Naravno članovi porodice Katibogul su se pobrinili da udaju Asuman za Jašara i da joj daju poprilično bogatstvo kako bi mogla da živi lagodno i kako ih ona i njihova neželjena unuka ne bi dovele u neku nevolju.

Međutim ambicionzi Jašar je bogatstvo koje je njegova žena dobila pametnim ulaganjem udvrostučilo i postao jedan od najbogatjih ljudi u mestu u kome žive, današnjem Kajseriju. Iako je sve u životu Jašar postigao zahvaljujući Ajšen, nikada je nije voleo niti prihvatao, upravo najbolnije mu je bilo to što je ona plod ljubavi njegove žene i drugog muškarca.

Danas Ajšen je izrasla u pravu lepoticu, pametnu mladu devojku koja živi zatočena pod Jašarovim nadzorom. On je primorava da napusti školu i živi u četiri zida, gde nema nijednog prijatelja, nijednu osobu sa kojom bi mogla razgovarat. Jašar kupuje vilu od čuvene porodice Katibogul, koja je sada u teškoj finansijskoj krizi i zajedno sa Ajšen seli se u Instabul, gde upravo Atom njen biološki otac joj priređuje dobrodošlicu ne znajući da je ona njegova kćerka i tada počinje serija događaja koji će dovesti do kulminacije radnje.

Share.

Comments are closed.