Glumica Katarina Radivojević – biografija

0

Katarina Radivojević, srpska glumica koju svi pamte kao prelepu i pomalo kapricioznu Zonu Zamfirovu, počela je da se bavi glumom još kao dete. Poput mnogih svojih uspešnih kolega, prva profesionalna znanja stekla je u dramskoj grupi Mike Aleksića. Roditelji nisu podržavali ideju da jednog dana uđe u sedmu umetnost ili da život provodi na “daskama koje život znače”, ali ona je istrajala u svojoj odluci…

Datum i mesto rođenja

Rođena je 29. marta 1979. godine u Beogradu. Kao devojčica, bavila se raznim aktivnostima, želela je da bude balerina, da peva u horu, trenirala je gimnastiku… Međutim, njena želja da u svemu bude najbolja dovodila je do toga da brzo odustane i potraži sebe na nekom drugom mestu. Tako je bilo sve dok nije otkrila čari glume…

Katarina Radivojevic

Porodica i poreklo

Katarina potiče iz porodice čiji su članovi daleko od sveta glume. Otac Vujica je saobraćajni inženjer, a mama Ljiljana sanitarni inspector. Ima sestru Jasnu. Odrasla je u Batajnici, gde je završila osnovnu školu, a posle prešla u Dvanaestu, pa u Petu beogradsku gimnaziju. Nakon toga, upisala je Akademuju dramskih umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirala. Bila je u klasi profesora Predraga Bajčetića, kome je to bila poslednja generacija, kojoj se zbog toga, možda, više posvetio nego ijednoj pre.
Porodica Katarininog oca je, inače, iz mesta Salaš, koje se nalazi između Zaječara i Negotina.

Visina i težina

Gde god se pojavi, Katarina Radivojević osvaja svojim izgledom. Visoka je 175 cm, a teška 65 kilograma. Ipak, čini se da je njen zaštitni znak kosa, koju neguje sa posebnom pažnjom. Koliko voli glumu govori i činjenica da je izjavila da bi se čak i svoje kose odrekla zbog istinski dobre uloge.

Filmovi, serije i uloge

Prvu ulogu Katarina Radivojević dobila je još kao trinaestogodišnja devojčica. Igrala je Sonju u filmu “Policajac sa Petlovog brda”, a kasnije i u istoimenoj seriji. Nakon toga slede filmovi “Lola” i “Klasa 2002”, a zatim je 2002. godine dobila naslovnu ulogu u filmu Zona Zamfirova, reditelja Zdravka Šotre, koja će joj doneti veliku popularnost. Iste godine snima i film “Lavirint”, a zatim “Laku noć, deco”, “Pljačku Trećeg rajha” i film “Vuk”. U poslednjih deset godina ostvarila je uloge u “Dangubama”, “Liberu”, “Potrazi za Sreć(k)om”, kao i u filmu “SOS – spasite naše duše”, reditelja Slobodana Šijana. U avgustu 2005. godine počela je da snima film Čarlston za Ognjenku, u režiji Uroša Stojanovića, u kome tumači Malu Boginju, jednu od glavnih likova. Slede filmovi “Morfijum”, “Najbolje godine”, “Žućko – priča o Radivoju Koraću”.

Ostvarila je zapažene uloge i u domaćoj sapunici “Ljubav i mržnja”, kao i u popularnim TV serijama “Sva ta ravnica” i “Urgentni centar”.

Katarina Radivojević zablistala je i u pozorišnim ulogama. Na sceni Narodnog pozorišta igra u predstavi “Komedijaši”, u produkciji FDU-a, a u pozorištu “Boško Buha” u predstavi “Dva viteza iz Verone” i “Ukroćena goropad”. Tumačila je lik Flore Sanders u muzičkom spektaklu “Stojte galije carske”. Takođe u Los Anđelesu glumi u predstavi “Merlin: moja tajna”.

Poznata glumica je 2013. godine bila i član žirija šou programa “Tvoje lice zvuči poznato”, a 2003. godine bila je zaštitno lice Festa i laureat nagrade kritičara.

Katarinin dečko – uvek zanimljiva tema

Poznata glumica je, od najranije mladosti, živela po sopstvenim pravilima i bilo joj je važno da bude svoja i slobodna. U gimnaziji je bila problematična, čak je zbog izostanaka ponavljala razred. To je, međutim, nije zaustavilo na putu ka uspehu… Njen ljubavni život je, takođe, uvek zanimljiva tema za medije i tabloide. Spajali su je sa mnogim poznatim ličnostima iz sveta politike, biznisa, umetnosti…, a ona se sa tim hrabro nosila. Najnovije vesti govore o tome da ju je dečko, Igor Kojić, sin poznatog pevača Dragana Kojića Kebe, ostavio zbog Severine.

Život u Americi

U maju 2014. godine, na lutriji koju američka vlada svake godine organizuje za imigrante, Katarina Radivojević je dobila zelenu kartu. Bila je zadovoljna što će i u Americi moći da se oproba kao glumica, a posebno joj je bilo drago što će se tamo pridružiti svojoj sestri i zetu. U poslednje vreme poznata glumica živi na relaciji Amerika – Srbija, a, kako sama kaže, očekuje je i jedan zanimljiv projekat u Rusiji.

Share.

Comments are closed.