Ljubav na silu (Aska sürgün)

0

Ljubav na silu“ je turska televizijska serija koja broji 53 epizode podeljenje u 2 sezone. Svaka epizoda serije traje oko 80 minuta. Serija je premijerno počela sa prikazivanjem marta 2005. godine, a poslednja epizoda je prikazana 5-og juna 2006. godine, na turskom televiziskom kanalu ATV. Režiju za ovu seriju uradio je Džemal Šan, a izvršni producent je Sarp Kaja. Naši gledaoci su imali priliku da premijerno prate seriju na TV Pinku od juna 2014. godine. U Turskoj za jako kratak period prikazivanja serija je dostigla ogromnu popularnost, i oborila rekorde u gledanosti. Serija je ogromnu gledanost imala i u Bugarskoj, gde je naišla na veliko interesovanje publike.

Glumci i uloge

Glavna muška uloga pripala je turskom kantautoru, glumcu i reditelju Mahsun Kirmizigulu, koji je javnosti poznat kao uspešan biznismen u jednoj od vodećih muzičkih kuća u Turskoj. On tumači lik Hazana Azigogla,. Glavnu žensku ulogu tumači turska lepotica Beren Sat, kojoj je ovo bila prva uloga u TV seriji, a u ovoj TV drami glumi Zilian Šahvar. Mnogi su rekli da joj je ova uloga bila najlošija, i najmanje kvalitetna, a možda upravo zbgo toga što joj je to bila prva serija koju je snimala. Međutim njen glumački kvalitet je u narednim serijama koje je snimala došao do izražaja, pa tako je danas ona jedna od najplaćenijih turskih glumica.

Sporedne uloge tumače poznati turski glumci: Asli Tandogan, Husein Avin Denjan, Firat Taniš, Izet Gunaj, Teoman Kumbaradžibaši, Denis Grogčer i mnogi drugi.

Radnja serije

“Ljubav na silu” predstavlja priču o tradiciji, ljubavi i krvnoj osveti koja već na samom početku osvaja srca gledalaca. Običaji, maltretiranja, ljubav, iskušenja, nova poznanstva, stare običaje, ljubav na silu, sve to možete videti u ovoj turskoj sapunici.

Ljubav na silu serija

Radnja serije smeštena je na relaciji Madrid – Istabul. Pratimo članove porodice Azizogul koji napuštaju rodno mesto na istoku Turske i započinju nov život u Istabulu, ostavljajući za sobom stari život zajedno sa tradicionalnim vrednostima. U centru priče se našao naslednik porodice Hazar Azigogol koji je odgajan u zapadnom duhu i potpuno je nesvestan svoje tradicije i rodnog mesta, ali to se menja nakon saznanja da mu je brat ubijen. Za smrt njegovog brata odgovorna je porodica Šahvar, a Hazar na pameti ima samo jednu stvar, a to je je krvna ostveta podstaknuta običajima.

Međutim obe porodice žele da se osveti stane na kraj i saglasne su da je do sada dosta toga izgubljeno. Način da postignu primirje obe porodice vide u venčanju Hazara i Zilian, kćerke Azama Šahvara. Hazar u početku ne želi da se oženi, ali videvši da nema izbora i da je situacija krajnje ozbiljna pristaje na venčanje. Ni Zilian ne želi da se uda za čoveka kojeg nikada nije videla, ali kada shvati da ni ona nema izbora, pristaje na tu veliku žrtvu koju čini za dobrobit svoje porodice.

Nakon svadbe, Zilian se seli u Instabul, a njihov brak postaje zamena za krvave obračune koji bi usledili da nisu pristali na venčanje. Iako su obadvoje u brak ušli nevoljno, bez ljubavi, znatiželja preovladava i oni pokušavaju da saznaju što više stvari jedno o drugom. I tako vremenom ta radoznalost prerasta u ljubavnu priču.

Kraj serije je jako zanimljiv i pokazuje nam da prava ljubav može da se dogodi kada se najmanje nadamo, i da kao takva opstaje i u najtežim uslovima.

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!