Najsmešnije scene iz filma “Mister Bin”

0

Verujem da nema osobe na planeti koja nije čula za Mister Bina ili makar odgledala jednu scenu u kojoj nas ovaj simpatično nespretni čovek sa svojim ludim idejama zasmejava.

Mister Bin (engl. Mr. Bean) je lik, kojeg je izmislio britanski glumac Rajan Atkinson (engl. Rowan Atkinson) još za vreme svojih studija. Rajan je osmislio ovaj lik po uzoru na komične likove iz nemih filmova, a sam je Mister Bina opisao kao “dete u telu čoveka”. Ono što nam je najzanimljivije kod njegovog lika, a to je da njegov lik jednostavno ne zna kako svet funkcioniše i kako da se ponaša u istom. Njegov humor uglavnom dolazi iz njegovih originalnih rešenja za probleme.

Mister Bin je najpre počeo da se emituje 1990. godine kao TV serija, a nakon velike gledanosti serije i fantastičnog prijema kod publike, stižu nam i dva filma o Mister Binu, kao i jedan animirani crtani film. 1997. godine izašao je prvi film pod nazivom “Mister Bin Film(engl. Bean: The Ultimate Disaster Movie)”, a deset godina kasnije i njegov nastavak “Mister Bin na odmoru (engl. Mr. Bean’s holiday)”. Mi smo izabrali deset najsmešnijih scena iz oba ostvarenja.

Mister Bin u avionu

Jedna od kultnih scena kada je Mister Bin u pitanju, svakako je ona u kojoj Mister Bin putuje avionom. Kao što nam je već poznato on ne može miran nijednog trenutka, pa tako dok sedi i posmatra sve oko sebe, on vidi dečaka kojem je muka. Na pamet mu pada ideja da oraspoloži dečaka pa tako pokušava sve što mu padne na pamet. Najpre ga nudi bomobonama, a kasnije sam počinje da se igra sa bombonama pokušavši da time još više oraspoloži dečaka, kojem posle tih scena samo još gore biva, pa tako dečak povraća u papirnu kesu, koju Bin kada vidi dobija jednu fantastničnu ideju. Da naduva kesu vazduhom kako bi je probušio jednom od putnika iznad glave, a kako gospodin spava sa začepljenim ušima on ništa ne bi čuo. Međtum, kesa koju je uzeo od dečaka nije bila prazna, a kada je Bin ostvario svoj naum, niko od prisutnih nije bio srećan…

Mister Bin na arerodromu

Bin staje na pokretnu traku u aerodromu i dok se polako kreće gleda oko sebe, a pogled mu se zaustavlja na dva naoružana policajca. Sam pogled na pištolje ga opčinjava i on počinje da fantazira, pa tako od skupivši dva prsta od preostala tri pravi svoj “pištolj” koji kao vraća u džep i tako se igra. Igrom slučaja ova dva policajca su primetila da Bin nešto muti i lagano kreću ka njemu mileći da on ima pištolj. Sa druge strane videvši policajce koji se polako kreću ka njemu, Bin paniči i polako kreće da beži od dvojca policajaca. Ubrzo oni traže pojačanje i cela ekipa specijalaca kreće za Binom koji histerično beži po aerodromu. U jednom trenutku policajac govori das vi treba da legnu na zemlju, a naš junak naravno leže među privima. Kada mu se žena koja je legal do njega govori da to ne važi za njega on ustaje i tada vidi da je okružen policajcima.  Uperviši pištolje u njega, oni mu traže da izvadi oružije iz džepa i polako ga spusti na pod, preplašeni Bin i pokušava da uradi. Pa tako on zavlači svoju ruku u džep i napravivši pištolj od svojih pristiju vadi ga iz džepa i polako celu ruku stavlja na zemlju, dok ga ostali policajci gledaju sa nevericom…

Mister Bin u bolnici

U bolnici, na operacionom stolu leži bolesnik sa metkom, koga dokor i ekipa pokušavaju da spasu, ali ni sami ne znaju kako da izvade metak a da mu ne oštete srce. Igrom slučaj Mister Bin je obukao doktorski mantil i ušao u operacionu salu. Videvši šta doktori rade, on je prišao rukom izvadio metak, praveći najsmešnije i najčudnije izraze lica koje smo ikada videli, i uz mnogo sreće baš on je spasio bolesnika.

Mister Binov ples na odmoru

Ako do sada niste shvatili zašto u Velikoj Britaniji važi izreka „Mister Bin je lek za sve moje probleme“, onda sigurno niste ni odgledali scenu u kojoj on pleše. Rečima se ne može opisati koliko energije i humora ima u samo jednoj sceni gde uz više različitih numere on nam pokazuje svoje plesačke mogućnosti.

Mister Bin na odmoru – scena u restoranu

Kakav je to odmor bez eksprimentisanja po restoranima? Ovoga puta, Bin je hteo da priušti sebi ručak bogat morskim plodovima. Ovo je sigurno najmešniji način na koji neko jede ostrge, rakove i školje. Jako je interesanto da iako se njemu ne dopada to što jede – on nastavlja i dalje da „uživa“ u svom ručku.

Kako osušiti mokre pantalone?

Dok je prao ruke u kupatilu, Bin je slučajno sebe isprskao po pantalonama i to na najnezgodnijem mestu, tako da izgleda kao da je se upišao. Pa tako brže bolje on pokušava da osuši to, najpre papirnim ubrusima, a onda pokušava da skoči do susača za ruke kako bi što brže osušio pantalone. Na kraju nalazi malu stolicu na koju se penje kako bi u nivou sušača bio deo pantalona koji je mokar. Dok suši pantalone on pravi najčudnije moguće pokrete kukovima, i baš u tom trenutku neko ulazi u prostoriju u kojoj je Bin…

Mister Bin i čuvena slika “Whistler’s mother”

Da bi ubio vreme dok čeka partnera, Bin je odlučio da malo bolje pogleda i da vidi zašto je ta slika toliko vredna. Dok je gledao sliku svašta mu je padalo na pamet, pa je tako duvao, plazio se slici i na kraju kinuo na nju. Odmah zatim izvadio je maramicu iz dzepa kako bi obrisao mrlju koju je nanela njegova pljuvačka, ali na maramici koju je izvadio iz džepa bilo je mastila, pa je on umesto da popravi situaciju, samo pogrošao stvari…

Scena sa laptopom

Jedna od najjačih scena svakako je scena kada Mister Bin putujuči vozom na odmor sasvim slučajno prospe kafu na laptop nepoznatog gospodina. Naravno, ovaj momak mirne glave se nije uopšte potresao zbog toga, već je ono što je mogao kafe vratio u času nastavivši dalje, a šta je se dogodilo kada je se gospodin probudio, pogledajte:

Mister Bin na odmoru – poziranje

Naravno krenuvši na odmor Bin je dobio jednu ideju. Kakav je to odmor bez fotografija i snimaka istog? A kako sam ne može sebe da snimi, tako je on zamolio jednog prolaznika da ga fotografiše, na šta je ovaj pristao. A kako je čovek želevši da pomogne Binu i da ga slika, propustio voz, obavezno pogledajte.

Mister bin puni ćurku

Mister Bin je rešio da uradi nešto lepo za svog prijatelja, a to je da spremi večeru, odnosno da napuni ćurku. Dok je pokušavao da posao pripreme ćurke za punjenje uradi što bolje i što detaljnije, ćurka je nekako završila na njegovoj glavi, što njega dovodi u novu komičnu situaciju.

Share.

Comments are closed.