Zehra (Kucuk Gelin)

0

Zehra“ je turska televizijska serija u režiji Ozana Uzunola. Serija je postala apslolutni hit u Turskoj, a veliku gledanost ima na celom Balkanu. Scenario za ovu fenomenalnu TV seriju je napisao Erkan Čiplak. Produkciju je uradila izdavačka kuća „Bosphorus Film Makers“, a serija se premijerno prikazuje na na turskoj televiziji „STV“. U Srbiji ova telenovela se prikazuje na „RTV Pink“, od 19. jula 2014. godine. Serija je za nepunih godinu dana prikazivanja na televiziji Pink stekla ogromnu gledanost i veliki broj fanova. Do sada su snimljene dve sezone sezone od ukupno 222 epizoda, a snimanje treće sezone „Zehre“ i dalje traje.

Iako su mnogi gledaoci poistoveti ovu seriju sa turskom serijom “Sila”, govoreći da je radnja serije ista, “Zehra” je za kratko vreme oborila rekorde gledanosti u Turskoj u odnosu na ostale njihove telenovele, pa i na seriju “Sila”.

Glumci i uloge

Glavnu ulogu u ovoj hit seriji tumači mlada glumica Čagla Šimšek, koja iako ima samo trinaest godina, u Turskoj je izuzetno popularna jer je već igrala u velikom broju telenovela, s’ obzirom da je glumom počela da se bavi kada je imala pet godina. Glavnu mušku ulogu tumači sjajni turski glumac Orhan Šišimek Bariš Šakmak. Ono što je zanimljivo za sve gledaoce serije, to je da Orhan boluje od bipolarnog poremećaja i da je ubio svog oca i predao se policiji početkom aprila ove godine. Orhan Šakamak je inače poznat po svojoj naravi i nezgodnom karakteru, pa je tako jedna od glumica ove TV serije Gozde Mukavelat Bengi Ozturk zbog njega napustila ovu telenovelu. Naime, u javnosti je plasirana priča kako Gozde nije bila zadovoljna honorarom koji dobija za ovu seriju, dok izvor blizak glumici tvrdi da se ona požalila producentima kako trpi psihičko nasilje i seksualno zlostavljanje od strane Orhana Šakamaka, a kako producenti na to nisu reagovali Gozde je odlučila da napusti seriju.

Sporedne uloge tumače: Gozde Mukavelat Bengi Ozturk, Ufuk Šen, Sema Ajbars, Ali Čakalgoz, Eke Okaj, Melinda Arat, Arif Selčuk, Gokan Šakir, Burku Juke i drugi.

Zehra glumci

Radnja serije

Zehra“ je fenomenalno osmišljenja priča prvenstveno o patnji, bolu, nepravdi i ugovorenom braku. U ovoj telenoveli imamo priliku da upoznamo muslimanske običaje do najsitnijih detalja. Scene u seriji su prilično napeto odrađene, tako da će vam ova serija gotovo sigurno držati pažnju i sa nestrpljenjem ćete čekati sledeću epizodu.

Radnja serije prati glavnog lika Zehru (Čagla Šimšek), inteligentnu četrnaestogodišnju devojčicu kojoj je najveća želja da završi školu i da se obrazuje, ali njeni roditelji su za nju pripremili nešto sasvim drugačije. Njen otac je dao obećanje jednoj porodici da će Zehru udati za njihovog sina. Nemajući drugog izbora ona pristaje da se uda za bogatog mladića Alija (Gokan Šakin) iz ugledne porodice, koga nikada nije videla. Nakon venčanja, Zehra kao najmlađa nevesta prelazi da živi u vili svoga muža. Tu već živi njegova porodica, otac, brat i njegova deca.

Zehrin život nakon svadbe nije nimalo lak. Ukućani, odnosno rodbina od njenog muža je svakodnevno omalovažava, nikoga nema ko bi je branio, ko bi bio na njenoj strani. Osećajući ogroman emotivni bol ona se poverava profesroki iz svoje škole, uz čiju pomoć planira da pobegne.

Share.

Comments are closed.