Divlja mačka (La gata)

0

Divlja mačka“ je meksička telenovela koja osvojila publiku i izvan španskog govornog područja. Za jako kratak period prikazivanja publika u Evropi je postala oduševljenja ovom meksičkom sapunicom. Kreator serije je Ines Rodena, a izvršni producent Natali Lartileu. Serija broji ukupno 122 epizode, snimljene 2014. godine u produkciji „Televise“ . Divlja mačka je premijerno emitovana 5.maja, dok je poslednja epizoda emitovana 19. oktobra 2014 godine u Meksiku. Ova TV serija je rimejk istoimene venecuelanske serije iz 1968. godine. Scenario Divlje mačke iz 1968 godine je već korišćen pre više od 25 godina za seriju „Divlja ruža“.

Glumci i uloge

Glavne uloge su pripale veoma popularnim glumcima Maite Peroni i Danielu Arenasu. Maite znamo iz serija „Napusteni anđeo“ i „Buntovnici“ , a ona je takodje članica muzičke grupe „Reblede“. Njenog partnera znamo kao glavnu ulogu iz „Neukrotivog Srca“ zbog kojeg je bio nominovan kao najbolji glumac sa španskog govornog područja 2013. godine.

Sporedne uloge tumače: Laura Sapata, Erika Buenfil, Paulina Davila, Horhe Posa, Paloma Ruiz De Alda, Mariluz Bermudez, Pjer Luis, Huan Verdusko, Alehandra Robles Hil, Manuel Ojeda i mnogi drugi.

Radnja serije

U ovoj seriji videćemo dva sveta koji su potpune suprotnosti, dve potpuno različite realnosti. Siromaštvo jednog lika, i nasuprot tome bogatstvo drugih likova. Ali najpre radnja „Divlje mačke“ prati jednu fantastičnu ljubavnu priču.

Prelepa crnokosa devojčica po imenu Esmeralda (Maite Peroni), poznatija kao „Mačka“ odrasta na deponiji bez roditelja. Bila je okružena nehumanim uslovima za život i uličnim siledžijama. Od malena je rasla sa Donja Ritom (Pilar Peljiser) koj je iskorišćavala nevinu devojčicu, tako što ju je slala da prodaje slatkiše. Prodajući slatkiše ona sreće Pabla (Daniel Arenas), mladog bogataša koji pokušava da joj pomogne bez znanja njegovih roditelja. Vreme prolazi i Esmeralda polako počinje da izrasta u prelepu devojku. I dok Lorensa (Laura Sapata), Pablova majka, nju sve vreme gleda sa visine i ne prima je u svoje okruženje, Pablo polako počinje da se zaljubljuje u nju.

Nakon što je to priznao sebi i Esmeraldi, objavio je roditeljima da će je oženiti i učiniće sve da njen život učini laganim i sigurnim. Dok Agustin (Huan Verdusko), njegov otac, kome se na izgled i nije bas dopala odluka svoga sina, svim silama pokušava da ga nagovori da upiše master studije u inostranstvu, njegova majka nastoji da ga zbliži sa bogatašicom Monikom. Agustin uspeva da ga nagovori tvrdeći da će tako lakše naći posao i brže oženiti Esmeraldu. Ona je povređena Pablovom odlukom da ode u inostranstvo ali ipak to prihvata naivno verovajući njegovim roditeljima. Ali pre Pablovog odlaska oni se tajno venčavaju da niko ne bi mogao da stane na put njihovoj ljubavi.

Ako želite da ispratite celu uzbuljivu radnju ove meksičke sapunice, TV Prva emituje ovu seriju svakog radnog dana od 14:00 h.

Divlja macka serija

Zanimljivosti

Ono sto mnogi ne znaju, a to je da tokom snimanja serije, glumačka ekipa je bila izložena pravoj pucnjavi između dve bande.

Serija je snimana na pravoj deponiji, da bi se prikazale stvarne slike siromaštva u kojem živi na stotine Meksikanaca. Članovi ekipe su pokušavali da nagovore producentkinju da u studiju naprave veštačko mesto snimanja, odnosno veštačku deponiju, ali ona je to odbila jer je zahtevala autentičnost mesta.

Daniel Arenas je prihvatio ulogu u ovoj telenoveli samo da bi glumio zajedno sa Maite. Kako on kaže još dok je bio u Kolubmiji gledao je serije u kojima ona glumi i želeo da glume zajedno jer smatra da od nje nema bolje glumice u Meksiku.

Zanimljiva je činjenica da su u prvim epizodama skoro sve scene snimane na deponiji, pa su često morali jednu scenu da snimaju i po desetak puta jer glumci nisu mogli da se kocentrišu od užasnog mirisa.

Maite Peroni je upravo zbog ove serije proglašena za najpopularniju glumicu 2014. godine u Meksiku.

Maite peva uvodnu špicu serije, pod nazivom “Vas a querer volver”, što u prevodu znači “Želećeš da se vratiš”. Ona takođe peva i završnu temu serije pod nazivom “Todo lo gue soy”, ili na srpskom “Sve što sam ja” .

Share.

Comments are closed.