Ukradena ljubav (Lo que la vida me robo)

0

„Ukradena ljubav“ ili „Ono što mi je život ukrao“, kako je još prevode naši mediji je meksička telenovela, koju trenutno pratimo na TV PRVA, a snimana je tokom 2013. i 2014. godine. Serija broji 197 epizoda za koje je produkciju uradila izdavačka kuća Televisa, koja je najveća meksička kompanija za proizvodnju televizijskog programa na španskom jeziku. Upravo zbog toga češće ćemo čuti izraz španske serije, a ne meksičke iako su sve te serije zapravo meksičke sapunice.

Premijera serije je bila 27. oktobra 2013. godine. Poslednja epizoda je premijerno emitovana 27. jula 2014. godine u Meksiku, a narednog dana na televizijama u Evropi koje su prikazivale seriju.

Rimejk serija

Ova serija predstavlja rimejk. Glavna priča je preuzeta iz telenovele „Bodas de odio“, koja je simana 1983. godine u Televisinoj produkciji. U vreme kada je snimana i prikazivana serija je postigla ogroman uspeh. Zbog toga je kasnije snimljen i rimejk 2003. godine pod nazivom „Prava ljubav“, sa fantastičnim meksičkim glumcima Fernandom Kolungom i Adelom Norijegom. Tu seriju mnogi od nas i danas pamte ne samo zbog odlične priče i dobrih glumaca, nego i zbog fenomenalnih kostima koji su sve nas vratili u devetnaesti vek. Upravo ova serija je proglašena za najbolje kostimiranu telenovelu ikada.

Zbog velike popularnosti te serije, Televisa je odlučila da napravi još jedan rimejk – Ukradenu ljubav. Ono što se razlikuje u ovoj seriji to je da je radnja modernizovana, odnosno smeštena u sadašnje vreme a ne u 19. vek.

Glumci i uloge

Glavne uloge u ovoj sapunici tumače Anhelika Bojer, Sebastijan Rulji i Luis Roberto Gusman. Sporedne uloge tumače: Danijela Kastro, Gretel Valdes, Fernando Falensija, Ana Berta Espin, Osvaldo Bonavides, Gabrijela Rivero, Serhio Sendler i mnogo drugi.

Interesantna je činjenica da je Anhelika Bojer dobila glavnu ulogu bez kastinka, pošto je u predhnoj seriji, koju je radila ista producentkinja Anhel Nesme oduševila svojom glumom, pa joj je Anhel bez razmišljanja dodelila glavnu ulogu. Za glavnu mušku ulogu spominjala su se razna muška imena, ali Sebastijan Rulji takođe nije imao problema da je dobije bez kastinga, s obzirom da je trenutno najplaćeniji glumac u Televisi. Ovom fantastičnom dvojcu da tako lako dobije da igra glavne likove pomogla je i činjenica da su već igrali zajedno u megapopularanoj seriji „Terasa“, gde su oduševili publiku svojom hemijom i glumom.

Ukradena ljubav serija

Zanimljivosti

Sigurno jedna od najvećih zanimljivosti i najinteresantnija činjenica jeste da su se Anhelika Bojer i Sebastijan Rulji tokom snimanja serije zaljubli jedno u drugo i započeli vezu. U medijima su krenule glasine da je ovaj par u vezi još tokom snimanja serije „Teresa“, odnoso da njihova hemija nije gluma, ali tada je Anhelika bila u vezi sa čuvenim producentom Kastiljom, a Sebastijan je očekivao dete sa svojom tadašnjom suprugom, tako da su te priče brzo pale u vodu. Međutim oni su svoju vezu javnosti obelodanili tek sredinom snimanja ove serije. Meksički mediji su upravo ovaj par proglasili parom decenije.

Zanimljivo je to da je Rulji zbog snimanja „Ukradene ljubavi“ morao da napusti pozorišni komad pod nazivom „Miris Gardenije“, jer nije uspevao da se posveti seriji i da glumi u predstavi istovremeno.

Lokacija snimanja serije je Kampece, iako u prvim epizodama serije nema naziva lokacije. Navodno priča kruži da se u Kampecu prema ekipi serije nije ophodilo kako treba.

U originalnoj verziji serie tetka glavne junakinje je sa očeve strane, odnosno ona je njegova rođena sestra koja se nikada nije udavala. U prethodnoj verziji serije „Pravoj ljubavi“

tetka je bila sa majčine strane i ostala je udovica. U ovoj verziji serije tetka je ponovo sa očeve strane jer su hteli da Grasijelino poreklo ostane misterija.

Grasijela, odnosno majka glavne junakinje u originaloj verizi je zaista imala ljubavnika i bila manipulatorka, dok u „Pravoj ljubavi“ majka je držala do nekih principa i služila se manipulacijama ali su gledali da njen lik ostane neutralan do kraja serije. U ovoj seriji ponovo lik je prilagodjen prvoj verziji sa tim što je ova Grasijela najoholija od svih.

Radnja serije

Radnja serije prati mladu devojku Monserat(Anhelika Bojer) koja potiče iz bogate i ugledne porodice. Odrasla je okružena luksusom. Njen otac general Lauro Mendosa je zahvaljujući lošoj ekonomiji i nekim svojim ne baš dobrim poslovnim poduhvatima doveo prodicu do ivice bankrota. Iako je pokušao da se izvuče iz te situacije, teško oboleo on ne uspeva. Njegova žena Grasijela (Danijela Kastro) je beosećajna gospođa koja ni po koju cenu ne želi da izgubi ugled i bogatstvo i tada rešava da manipuliše svojom kćerkom, rešivši da je uda za bogataša Sebastijana de Ikasu (Sebastijan Rulji). Međutim Monserat je u tajnoj ljubavnoj vezi sa Hose Luisom (Lus Roberto Gusman), siromašnim dobrodušnim momkom koji radi u mornarici. Alehandro, koji se u Monserat beznadežno zaljubljuje na prvi pogled sklapa sa Grasijelom dogovor. Naime on pristaje da pomogne finansijiski njihovoj porodici, pod uslovom da mu ona dozvoli da se udvara njenoj kćerci, a da ona nikada ne sazna za njihov dogovor.

Kakav će biti kraj ove tv serije, odnosno kako će se razrešiti ovaj ljubavni trougao, odnosno koga će na kraju Monserat izabrati, možete pogledati na TV PRVOJ u 15:00 svakog radnog dana.

Share.

Comments are closed.