Film ,,Čekaj me ja sigurno neću doći”

0

Film koji je proslavio klip sa Petrom Božovićem

,,Čekaj me, ja sigurno neću doći” je domaći film iz 2009. godine. 

Režiju i scenario potpisuje Miroslav Momčilović, iza čijeg imena stoji i popularni film, ,,Sedam i po”. 

I ako niste još uvek gledali ovaj film, sigurno ste gledali na ,,Jutjubu” klip iz filma u kojem Petar Božović objašnjava Gordanu Kičiću kako preboleti veliku ljubav. 

Radnja filma

Film ,,Čekaj me, ja sigurno neću doći” je neka vrsta romantične komedije. Radnja filma vrti se oko jednog neobičnog, ljubavnog  četvorougla. 

Aleka je upravo ostavila njegova devojka Teodora. On pati za njom, često je zove, nada se pomirenju…. Sa druge strane, Teodora, ambiciozna poslovna žena, spremna je da krene dalje. Ona misli da će zaživeti njena veza sa Nemanjom, iako je on jako odbojan i hladan prema njoj. 

Nemanja ima dve velike ljubavi: Marinu i Crvenu Zvezdu. Marinu Nemanja ne zanima previše, premda on koristi svaku priliku da je oduševi. Ona je beznadežno zaljubljena u Aleka…

Jedini lik sa ,,pravim” problemima je Bane, Alekov drug. Upravo je izgubio oca, njegova majka Anđa se čudno ponaša… Povrh svega, Anđa priznaje Banetu da njegovog oca nikada nije ni volela, iako su imali lep i skladan brak. Bane polako tone u depresiju, ali nema nikog ko je voljan da ga sasluša, jer njegov najbolji prijatelj, a i drugi likovi oko njega, pričaju sam o svojim problemima.

Glavne uloge: Miloš Samolov, Gordan Kičić, Milica Mihajlović… Foto: IMDB

Muziku za film je radio Vlada Divljan

Nekadašnji član pop grupe ,,Idoli”, Vlada Divljan, pisao je muziku za film. Ovaj instrumental, Divljan je iskoristio i 2013. sa grupom ,,Ljetno kino big bend” objavio pesmu ,,Samo jednu ljubav imam”.

Bila je to jedna od poslednjih pesama Vlade Divljana koji je preminuo 2015. godine.

Vlada Divljan i Miroslav Momčilović sarađivali su i ranije na filmu ,,Sedam i po”. O filmu ,,Čekaj me, ja sigurno neću doći”, Vlada Divljan je za B92 rekao: 

,, … To je vrlo zanimljiv ljubavni film o odnosima nekolicine parova čiji se životi prepliću. Dobar je i dubok film. Muzika je instrumentalna i prilično minimalistična, sa akustičnim gitarama i malo elektronike…”

Glumci

Momčilovićev film ,,Čekaj me, ja sigurno neću doći” temelji se pre svega na dobrim likovima. Zadatak da oživi te likove dobila je odlična domaća glumačka postava:

 • Miloš Samolov – kao Bane
 • Gordan Kičić – kao Aleksandar, tj Alek
 • Milica Mihajlović – kao Teodora
 • Bane Trifunović – kao Nemanja
 • Vanja Ejdus – kao Marina
 • Mirjana Karanović – kao Anđa
 • Tanja Pjevac – kao Slavica
 • Petar Božović – kao Milinko
 • Jelena Đokić – kao Dejana
 • Danica Maksimović – kao razredna
 • Ljubomir Bandović – kao Todor
 • Josif Tatić – kao pijanac na sahrani
Radnja filma vrti se oko nekoliko isprepletenih ljubavnih priča. Foto: MojTV.net

Kritike i recenzije

,,Čekaj me, ja sigurno neću doći”, je pre svega jedan interesantan ljubavni film. Čak će i ljudi koji ne vole drame, pronaći nešto zanimljivo u ovom filmu.

Ukoliko vam likovi iz filma deluju patetično, nemojte im se smejati. Svi mi delujemo tako kada se zaljubimo, pogotovo kad nam je ljubav neuzvraćena. Doduše, ne razmišljaju svi o samoubistvu, ali da je teško, teško je, i posle nekog vremena, kad zaljubljenost prođe sve deluje kao neka davna uspomena. Nekom čak deluje i smešno, baš kao što nam možda deluje smešno i ponašanje glavnih junaka ovog filma.

Film nas uči i da treba da se osvrnemo i na probleme naših bližnjih, koji takođe očekuju da nekad budu saslušani i posavetovani. Zato je interesantan lik Baneta, čiju depresiju niko ne vidi. Od njega svi očekuju savet ili utehu, a on kao nenametljiva osoba, ne zamera. Bane je poput nezaštićenog deteta, koje čeka da bude spaseno.

Muziku za film radio je Vlada Divljan. Foto: Popbox

Šarena paleta likova pravi je ukras filma ,,Čekaj me, ja sigurno neću doći”. I mada su svi glumci odlično uradili svoj posao, možda je uloga najbolje legla Milici Mihajlović. Njen lik, Teodora, je hiperaktivna devojka koja svoje muke, strahove i frustracije krije iza širokog osmeha i pozitivnog stava. 

O uspešnosti filma govore i nagrade koje je osvojio. Momčilović je na ,,Internacionalnom filsmkom festivalu” u Sofiji osvojio nagradu za režiju, Milica Mihajlović je dobila ,,Caricu Teodoru” za najbolju žensku ulogu na ,,Filmski susretima” u Nišu, a film je nagrađen i na ,,Festivalu filmskog scenarija” u Vrnjačkoj banji. 

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!