Glumac Boris Milivojević – biografija

0

Boris Milivojević je jedan od srpskih glumaca koji je podjednako drag i starijoj i mlađoj publici. Iako se oprobao u raznim žanrovima, izgleda da mu komedija najviše leži. Pored toga što je odličan glumac, veoma je uspešan i u svetu muzike. Sa braćom Đuričko već godinama ima bend Sport i reinkarnacija, ali, zbog obaveza, ne uspevaju da se redovno bave ovim hobijem.

Datum rodjenja, detinjstvo i mladost

Boris Milivojević je rođen 26. novembra 1971. godine u Beogradu. Njegov otac je Milivoje Milivojević, poznati snimatelj i direktor fotografije.

U svet filma Boris je ušao još kao dete, glumio je u filmovima i pokazao svoj prirodni talenat. Ipak, kako kaže, glumac je postao sasvim slučajno. Krenuo je, naime, na audiciju za hor, ali je nehotice promašio vrata i tako završio na audiciji za dramsku grupu Mike Aleksića. To je bilo 1981. godine. Iz drugog pokušaja uspeo je da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirao.

Boris Milivojevic

Filmovi, uloge i predstave

Prve uloge Boris Milivojević dobio je još kao dečak. Glumio je u filmu “Mahovina na asfaltu” i “Idi mi, dođi mi” 1983. godine. Slede filmovi “Razgovori stari”, “Šesnaest puta Bojan”, “Zaboravljeni”, “Vuk Karadžić”, “Crni bombarder”, “Paket aranžman”, “Do koske”, “Lepa sela lepo gore”, “Ljubav, ženidba, udadba”, “Gore dole”, “Nebeska udica”, “Nož”.

Nakon 2000. godine snimio je “Zemlju istine, ljubavi i slobode”, “Munje”, “Natašu”, “Kazneni proctor 2”. Svi smo uživali gledajući ga u filmovima “Crni Gruja”, “Kad porastem biću kengur”, “Sivi kamion crvene boje”, “Jesen stiže dunjo moja”, “Balkanski rulet”, “Sedam i po”, “Crni Gruja i kamen mudrosti”, “Mi nismo anđeli 3”, “Agi i Ema”, “Četvrti čovek”, “Čitulja za Eskobara”, “Bledi mesec”, “Sveti Georgije ubiva aždahu”, “Poslednja audijencija”, “Drug Crni u NOB-u”, “Jesen stiže dunjo moja”, “Kad na vrbi rodi grožđe”. Tokom poslednjih pet godina snimio je “Miris kiše na Balkanu”, “Artiljero”, “Montevideo Bog te video” i “Spomenik Majklu Džeksonu”.

Radio je i u TV serijama “Soba 405”, “Zaboravljeni”, “Aleksa Šantić”, “Lisice”, “Pozorište u kući”.

Boris Milivojević je ostvario značajne uloge u gotovo svim beogradskim pozorištima. U Jugoslovenskom dramskom pozorištu igrao je u predstavama “Supermarket”, “Bure baruta”, “Gospođa ministarka”, “Vartolomejski vašar”, “Mletački trgovac”, “Šine”, “Šuma”. Zapažene su mu i uloge u komadima drugih pozorišta, u “Arseniku i starim čipkama”, “Sablji dimiskiji”, “Školi rokenrola”, “Zajedno sami”.

Boris Milivojević je pozajmio glas mačku u sinhronizaciji filma “Šrek” na srpski jezik, a inače ima status slobodnog umetnika.
Svoj raskošni muzički i scenski talenat nedavno je pokazao i u televizijskom šouu “Tvoje lice zvuči poznato”, gde je zaista bio jedan od najboljih učesnika. Takođe se sa uspehom oprobao i u ulozi voditelja kviza “Zlatni krug” na televiziji B92.

Na Filmskom festival u Brazilu 1998. dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu u filmu “Zaboravljeni” u oštroj konkurenciji slavnih glumaca, poput Marčela Mastrojanija, Iva Montana i Džeka Nikolsona.

Visina i težina

Boris Milivojević spada u one muškarce koji se baš ne ističu visinom. Visok je, naime, samo 1,75. On je, takodje, i bucmast, ali na jedan simpatičan i šarmantan način. U svakom slučaju, Boris nema nikakvih kompleksa zbog svog fizičkog izgleda i u šali ističe da je lepši od svih ostalih glumaca.

Porodica i privatni život

Boris Milivojević nije oženjen, ali već godinama živi u skladnoj vezi sa multimedijalnom umetnicom Janom Stojaković. Kaže da je zajednički život dva umetnika ponekad težak i pun izazova, ali da oni, za sada, uspevaju sve da reše i usklade. Pre nekog vremena privremeno su se preselili u kuću nadomak Beograda, jer ih je umorio žestoki ritam prestonice. Boris i njegova devojka su uživali u prirodi i mirnom okruženju i ubuduće će živeti na relaciji centar – periferija. Glumac nije pristalica institucije braka, uživa u vezi ikaže da mu Jana ne mora biti supruga da bi njihov odnos bio potpun i pravi.

Deca za sada samo u mislima

Dvoje umetnika bi jednoga dana želeli da osnuju pravu porodicu i da imaju decu, ali trenutno o tome samo razmišljaju. Boris ističe da mu nije važno čime će se baviti njegova deca, važno je samo da ih njihovo buduće zanimanje ispunjava i čini srećnima.

Droga i nekadašnji problem

Prema rečima samog glumca, u mladosti je imao raznih problema i poroka, kojih se kasnije uspešno oslobodio. Pričalo se da je narkoman, kao i za mnoge slavne licnosti, mada on nikada o tome nije javno govorio. U svakom slučaju, Boris Milivojević je izrazito talentovan i harizmatičan glumac koga i u budućnosti očekuju velike uloge.

Share.

Comments are closed.

error: Sadržaj je zaštićen !!