Mi smo milerovi (We’re the Milers)

0

Mi smo Milerovi“ je urnebesna američka komedija iz 2013. godine. Delo je vrhunskog režisera Rosona Maršala Terberta, a scenario su napisali Bob Fišer, Stiv Fejber, Šon Anders i Džon Moris. Film traje 110 minuta, a produkciju je uradio „Warner Bros Entertaiment“. Budžet filma je bio nešto više od 37 miliona dolara, a ova fenomenalna komedija je širom sveta zaradila preko 269 miliona dolara.

Film je osvojio “MTV filmsku nagradu “ za najbolji filmski poljubac, a u tom poljupcu su učestvovala tri glumca: Dženifer Aniston, Vil Porter i Ema Roberts. Ema Roberts je osvojila i nagradu za najbolju tinejdžersku glumicu za 2013. godinu.

Mi smo milerovi

Glumci i uloge

Glavne uloge u ovom projektu glumi fantastičan par koji smo imali prilike da gledamo u filmu „Kako se rešiti šefa“, a to su maestralna Dženifer Eniston i iznenađujuće dobar i zabavan Džejson Sadekis. Zanimljivo je to da iako su oboje glumili glavne uloge u filmu „Kako se rešiti šefa“, ovaj par nije imao zajedničku scenu ili dijalog, tako da su oboje sa radovali mnoštvu zajedničkih scena na ovom projektu. Pored ovog savršenog tandema, glavne uloge tumače i Ema Roberts zajedno sa Vilom Porterom.

Sporedne uloge tumače Nik Oferman, Ketrin Han, Ed Helms, Moli Kvin, Luiz Guzman i mnogi drugi.

Radnja filma

Radnja filma prati dilera marihuane Dejvida Klarka (Džejson Sadekis), koji sticajem okolnosti gubi veliku količinu droge. Nemajući kako da je nadoknadi svom snabdevaču Bredu (Ed Helms), Dejvid mora da mu preveze određenu količinu droge iz Meksia u SAD. Kako ga na ganici ne bi otrkili, on dolazi do sjajne ideje da okupi lažnu porodicu koja će mu pomoći u realizaciji njegove misije. Pošto nema dovoljno vremena da okupi adekvatnu ekipu, on je prinuđen da se osloni na one koji su mu pri ruci. Tako kao svoju ženu uzima svoju komšinicu stariju striptizetu Rous (Dženifer Eniston), a kao decu – dosadnog nametljivog komšiju Kena (Vil Porter) i Kejsi, devojku koja je pobegla od kuće (Ema Roberts).

Na ovo porodično putovanje, Milerovi kreću kamperom. U početku sve izgleda jednostavno i porodica uspeva da funckioniše. Ali da nije sve baš tako jednostavno kako je mislio Dejvid će se uveriti kada preuzme pogrešnu drogu od dilera. Pored toga ova čudna porodica ima još jedan problem, a to je vesela prijateljski nastrojena porodica koja želi da se druži sa njima. Upravo tada nastaje kulminacija cele priče.

milerovi film

Kritike i komentari gledalaca

Na prvi pogled možda neki od Vas stiču utisak da je reč o tipičnoj američkoj komediji sa dosta klišeiranih scena. Iako je činjenica da takvih scena ima u filmu, isto tako „Mi smo Milerovi“ obiluje zadovoljavajućim i originalnim scenama.

Komentari publike su bili pozitivni, gledaoci u Americi ocenili su ovo filmsko ostvarenje kao najbolje u žanru komedije za 2013. godinu, film je imao rekordan broj posetilaca u bioskopima, dok kritičari imaju podeljeno mišljenje kada su Milerovi u pitanju. Iako su neki kritičari pohvalili glumu glavnih glumaca, ima i onih koji misle da glavni tandem nije pružio ništa spektakularno, ocenjujući njihovu glumu osrednjom i bledom.

Naime, uloge koje glume Anistonova i Sadekis ne zahtevaju previše glumačkog umeća, tako da tu nema neke posebne razrade likova, niti njihove karakterizacije. Kritičari su zamerali i dosta politički nekorektnih skečeva, kao i previše predvidivih scena. Isto tako im je smetala previše razvučena radnja, a nije im se dopalo ni tempiranje pojedinih scena. Za neke kritičare, humor je previše vulgaran i jednostavan.

Ima i onih kritičara koji su pohvalili ovu komedu, govoreći kako je ona zadovoljavajuća i ocenjujući ovaj film kao film sa pristojnom tendencijom da nam prikaže dobru zabavu, nasmeje do suza, sa urnebesnim forama i dijalozima, i još boljim glumcima.

Share.

Comments are closed.