Hajde da se volimo

0

,,Hajde da se volimo” je domaći film, odnosno mjuzikl, sa Lepom Brenom u glavnoj ulozi, kao i članovima njenog benda ,,Slatki greh”. Postoje tri dela ovog filma, i u sva tri pratimo avanture popularnog jugoslovenskog benda ,,Slatki greh”. Radnja filma isprepletena je sa nekoliko njihovih najvećih hitova.

Režiser filma je Aleksandar Đorđević, dok je muziku za film napisao naš čuveni kompozitor Kornelije Kovač.

Radnja  domaćih filmova ,,Hajde da se volimo” 1, 2 i 3

Kroz prvi deo ovog igranog filma pratimo grupu ,,Slatki greh” na njihovom putovanju kroz Jugoslaviju. Brena i momci su na turneji po čitavoj zemlji, a njihov vozač je nervozni Gile, koji se tokom puta sukobljava sa svima. Tokom turneje ekipa upada u razne nevolje, koje prati niz komičnih situacija.

Lepa Brena u igranom filmu ,,Hajde da se volimo"

Lepa Brena u igranom filmu ,,Hajde da se volimo”

Foto: jednajebrena.com

U drugom delu bend odlučuje da ode na zasluženi odmor nakon naporne turneje. Biraju jedno od ostrva na hrvatskom primorju, gde žele da se sklone od obožavalaca i medijske pompe. Međutim na malom ostrvu se brzo raširi vest da čuvena Lepa Brena letuje upravo kod njih, a nakon jednog nesporazuma u lokalnim novinama izlazi konkurs u kojem se navodi da grupa ,,Slatki greh” pravi audiciju za specijalnog gosta koji će ih pratiti na turneji.

U trećem i poslednjem delu filma upoznajemo bogatog Australijanca, koji je kao dete otišao iz Jugoslavije u Australiju, tamo se obogatio i sada se vraća u svoju domovinu kako bi se oženio Lepom Brenom. On svom posredniku Miloju, daje određenu sumu novca, kako bi ga upoznao sa Lepom Brenom, a Miloje potura lažnu devojku koja jako liči na poznatu pevačicu.

Lepa Brena i Slatki greh. Muzika iz filma ,,Hajde da se volimo”

Kao što već znate, glavnu ulogu u filmu tumaći upravo Lepa Brena i njene kolege iz Slatkog greha. Oni u filmu igraju sami sebe, ali i sviraju svoje najveće hitove.

Pored Brene, ostale članove Slatkog greha, koji se, kao što rekosmo, pojavljuju u filmu ,,Hajde da se volimo” čine: Saša Popović, Dušan Trifunčević Bora, Živojin Matić Žika, Ljubiša Marković Frenki, Zoran Radanov Zoka i Branislav Mijatović Mija.

Pesme koje se pojavljuju u filmu su ujedno i najveći hitovi Slatkog greha, koji su se promovisali kroz film.

Foto: fak.hr Foto: fak.hr

U ,,Hajde da se volimo 1″ promovisan je istoimeni album, gde su se izdvojile pesme: Golube, Evo zima će, Sanjam, Udri Mujo, Hajde da se volimo …

Iz drugog dela, izdvojićemo pesme: Četiri godine ( ujedno i naziv albuma ), Beli biseru, Poželi sreću drugima, Čuvala me mama, Jugoslovenka, Imam pesmu da vam pevam, Ja pripadam uvek tebi, Robinja …

,,Hajde da se volimo 3″ proslavio je pesme: ,,Boli me uvo za sve” ( ovako glasi i naziv celog albuna iz 1990. godine ), Čik pogodi, Tamba Lamba, Kazni ga Bože, Pokloni mi noć …

Glavne uloge i glumci u igranom filmu ,,Hajde da se volimo”

Oslim članova ,,Slatkog greha” koji glume same sebe, u filmu ,,Hajde da se volimo” pojavljuje se još čitava paleta poznatih glumaca, koji su ovaj mjuzikl učinili dodatno popularnim. Neki od upečatljivijih likova iz sva tri filma su:

( Hajde da se volimo 1 )

( Hajde da se volimo 2 )

  • Čaki – Saša Petrović
  • Doktor – Velimir Bata Živojinović
  • Profesor Mihailović – Josif Tatić
  • Profesor Drah – Predrag Ejdus

( Hajde da se volimo 3 )

  • Mili – Lazar Ristovski
  • Amer – Emir Hadžihafizbegović
  • Vanja – Dragan Bjelogrlić
  • Željko – Nikola Kojo
  • Lora – Ivana Žigon

… i mnogi drugi poznati glumci.

hajde da se volimo glavne uloge
Foto: ebay.com

Lokacija snimanja, godina snimanja i zanimljivosti

Film ,,Hajde da se volimo” snimljen je na više lokacija, izuzev drugog dela koji je uglavnom snimljen na hrvatskom primorju.

Prvi deo filma je snimljen 1987, drugi 1989, a treći 1990. godine

Na premijeri prvog filma ,,Hajde da se volimo”, Brena je upoznala svog sadašnjeg supruga, tenisera Bobu Živojinović, sa kojim je preko dvadeset godina u srećnom braku.

Planira se snimanje četvrtog dela ,,Hajde da se volimo”, ali snimanje još uvek nije počelo.

Kroz filmove ,,Hajde da se volimo” grupa ,,Slatki greh” i Lepa Brena promovisali su svoje albume koji su tada izašli i a danas važe za najpopularnijie u njihovoj diskografiji. Zapravo sam film je bio ideja njihovog menadžera, koji je smatrao da će film biti sjajna reklama.

[review position="bottom"]
Share.

Comments are closed.